BM'den açlıkla mücadele için Musk'a çağrı: Servetinin sadece yüzde ikisi açlığı bitirebilir

Elon Musk
Elon Musk

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, dünyada şu anda yakın bir zamanda açlıktan ölecek 42 milyon insanın bulunduğunu belirterek, Elon Musk'ın servetinin yalnızca yüzde ikisini oluşturan 6 milyar dolar ile dünyadaki açlığın biteceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı direktörü David Beasley, küçük bir grup ultra zengin bireyin, net servetlerinin sadece bir kısmı ile dünyadaki açlık sorunun çözülmesine yardımcı olabileceğini söyledi. Beasley, CNN International’da yayınlanan Connect the World’e verdiği röportajda, özellikle dünyanın en zengin iki insanı olan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk'a atıfta bulundu.

"6 milyar dolar gerekli"

Beasley, "Dünyada, onlara hemen ulaşamazsak kelimenin tam anlamıyla ölecek 42 milyon insan var. Onlara yardım etmemiz için 6 milyar dolar gerekiyor. Bu karmaşık bir hesaplama değil" diye konuştu.

Musk'ın servetinin net değeri 289 milyar dolar

Bloomberg'e göre Tesla CEO'su Musk'ın net değeri yaklaşık 289 milyar dolar, yani Beasley Musk’ın servetinin sadece yüzde 2'sini bağışlamasını istiyor. ABD'li milyarderlerin net değeri, pandeminin başından bu yana neredeyse iki katına çıktı. 'Politika Araştırmaları Enstitüsü' (Institute for Policy Studies) ve 'Amerikalılar Vergi Adaleti' (Americans for Tax Fairness) derneklerine göre Ekim ayında milyarderlerin net değeri 5,04 trilyon dolara ulaştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >