Boğaziçi Üniversitesi'nde toplu iftar organizasyonu

​Boğaziçi Üniversitesi'nde toplu iftar organizasyonu
​Boğaziçi Üniversitesi'nde toplu iftar organizasyonu

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), üniversitenin kampüsünde toplu iftar düzenledi. İftar'a katılım oldukça yoğun oldu.

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), üniversitenin kampüsünde bir iftar düzenledi.

Oldukça yoğun bir katılımın olduğu iftardan sonra toplu olarak vakit namazı kılındı.

Güney kampüsünde gerçekleşen iftar buluşması "Geleneksel İftar Buluşmaları" adıyla organize edildi.

"Gayret bizden, tevfik Allah'tan"

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü, internet siteleri üzerinden kulübü şu şekilde tanıtıyor:

"Alîm ve Hakîm olan Allah’ın adıyla,

İslam dini, ilk emrin vahyolunduğu günden bu yana etki alanını genişleterek çağları ve coğrafyaları aşan bir medeniyet inşa etmiştir. 23 yıllık vahiy süreci, bugün İslamiyet’i hak din olarak görsün veya görmesin, her modern toplumun tarihsel yazgısını şekillendirmede rol oynamıştır. İslam kültür ve medeniyet coğrafyasına baktığımızda yüzyıllar boyunca, iktisattan siyasete, aile hukukundan eğitime, bütün uygulama ve düşünce alanlarında İslam öğretilerinin izi görülmektedir. Ülkemizi de içine alan bu coğrafyalarda, İslam öğretileri tam anlamıyla kavranamadan, yapılacak insan ve toplum bilimleri çalışmalarının başarıya ulaşması beklenilemez.

BİSAK, Türkiye’de özellikle sosyal bilimler alanındaki başarısıyla öne çıkan üniversitemizde bu tür çalışmalara, İslam’ı anlama gayretini merkeze alarak, yeni bir soluk katmak amacıyla kuruldu. Bu amaç doğrultusundaki konferans, sempozyum, sergi, atölye çalışmaları, söyleşi gibi faaliyetlerimiz, felsefe, tarih, iktisat, sosyoloji, psikoloji, sanat gibi disiplinlerin yanında fıkıh, siyer, kelam gibi İslami ilimlerin etrafında şekillenmektedir.

2013 senesinde topluluk olarak yola çıktığımız günden bu yana, gittikçe genişleyen etkinlik alanlarımız, gönüllü ve katılımcı kitlemizle okuldaki mevcudiyetimizi sürdürüyoruz. Bu kulüp zemininde bilgi üretiminin yanı sıra, sosyal faaliyetlerimizle üniversitemiz mensupları arasında bir muhabbet meclisi kurabilmeyi de ümit ediyoruz. Bu meclisin sizlerden gelecek katkılarla halka halka büyümesi temennimizdir.

Gayret bizden, tevfik Allah’tan."

Kaynak: t24

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >