Boko Haram’ın kaçırdığı çocuk sayısı 4 kat arttı

boko haram
boko haram

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF), Nijerya’daki terör örgütü Boko Haram’ın 2013 yılından beri Nijerya’da binin üzerinde çocuk kaçırdığını açıkladı.

Terör örgütünün ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde yatılı okula 14 Nisan 2014’te düzenlediği Chibok baskının dördüncü yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

"Çocuklarımızı geri getir!" 
Açıklamada, Nijerya’da 2013’ten bu yana binden fazla çocuğun Boko Haram tarafından kaçırıldığı, bu rakama Chibok baskınından kaçırılan 276 kız öğrencilerin de dahil olduğu belirtildi. Bu baskının ardından kaçırılan kız çocuklarının geri getirilmesi için “Bring Back our Girls” kampanyası uluslararası bir etki yarattı.
"Çocuklarımızı geri getir!" Açıklamada, Nijerya’da 2013’ten bu yana binden fazla çocuğun Boko Haram tarafından kaçırıldığı, bu rakama Chibok baskınından kaçırılan 276 kız öğrencilerin de dahil olduğu belirtildi. Bu baskının ardından kaçırılan kız çocuklarının geri getirilmesi için “Bring Back our Girls” kampanyası uluslararası bir etki yarattı.
Chibok baskının dördüncü yılı

Geçtiğimiz şubat ayında da İslamcılar 100’ün üzerinde kız çocuğunu Nijerya, Dapchi kentinde kaçırılmıştı. Çocukların çoğu şu an özgürlüğüne kavuşmuş durumda. 

UNİCEF Nijerya Temsilcisi Muhammed Malik Fall, Boko Haram’ın okullarda,evlerde ve halka açık yerlerde sürekli hedef aldığı çocuklara şiddet uyguladığını vurgulayarak, “ Chibok baskının dördüncü yılı, bizi Nijerya’nın kuzeydoğusunda çocukların şok edici derecede saldırıya maruz kaldığını hatırlatıyor.” dedi.

Kaçırılan erkek çocuklarının haberi yapılmıyor 
2000’li yılların başından beri faaliyette bulunan, liderleri Muhammed Yusuf’un gözaltındayken ölmesinin ardından Nijerya yönetiminin örgütle yaptığı pazarlıklar sonucu kızların büyük çoğunluğu yeniden ailelerine geri dönebildi. 

  
Fakat uluslararası medyada çok fazla yankı bulmayan kaçırılan erkek çocukları ise bilinmiyor. Kız çocuklarına yönelik yapılan “Bring Back our Girls” kampanyası çok fazla ilgi toplarken kaçırılan erkek çocukları dikkat çekmiyor.
Kaçırılan erkek çocuklarının haberi yapılmıyor 2000’li yılların başından beri faaliyette bulunan, liderleri Muhammed Yusuf’un gözaltındayken ölmesinin ardından Nijerya yönetiminin örgütle yaptığı pazarlıklar sonucu kızların büyük çoğunluğu yeniden ailelerine geri dönebildi. Fakat uluslararası medyada çok fazla yankı bulmayan kaçırılan erkek çocukları ise bilinmiyor. Kız çocuklarına yönelik yapılan “Bring Back our Girls” kampanyası çok fazla ilgi toplarken kaçırılan erkek çocukları dikkat çekmiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >