"Bu daha başlangıç" deyip gözdağı verdi: Omuzlarının üstünde baş kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

'Bahar Kalkanı' harekatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rejim bir an önce Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazsa, bir süre sonra omuzlarının üstündeki o başlar da kalmayacak" diyerek gözdağı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rejime tarihinin en büyük kayıplarını verdirdik, rejimin kayıpları sadece başlangıç. Rejim şayet bir an önce Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazsa, bir süre sonra omuzlarının üstündeki o başlar da kalmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Diğer harekatlardaki amacımızla Bahar Kalkanı'ndaki amacımız aynı"

Diplomasi kanallarını etkin bir şekilde işletmek için çalıştık. Meselenin ülkemiz açısından taşıdığı önemi, bu uğurda neleri göze aldığımızı muhataplarımıza her seviyede tekrar tekrar ifade ettik. Ancak yanlış anlaşıldığımızı gördük. Bunun üzerine operasyonlarımızı 34 askerimizi şehit verdiğimiz 27 Şubat tarihi itibariyle, rejimin tüm unsurlarını hedef alacak şekilde kapsamlı hale getirdik. Operasyona da Bahar Kalkanı adını verdik. Daha önce Fırat Kalkanı harekatıyla Zeytin Dalı harekatıyla, Barış Pınarı harekatıyla neyi amaçlıyorsak bu harekatla da aynı gayeyi güdüyoruz. Sınırlarımızın terör örgütleri ve gözünü ülkemizin topraklarına dikmiş zalim bir rejim tarafından kuşatılmasına, sığınmacıların yükünün kalıcı şekilde üzerimize yıkılmasına izin vermemekte bundan böyle kararlıyız. Daha İdlib şehitlerimizin cenazelerini kaldırmadan rejime tarihin en büyük kayıplarını verdirerek bismillah dedik.

"Bu sadece başlangıç"

  • Şu ana kadar; 135 tank, 22 zırhlı araç, 45 top, 44 çok namlulu roketatar, 12 tanksavar, 29 pikaba monteli uçaksavar, 2 İHA, 8 helikopter, 7 mühimmat rampası, 24 zırhlı araç, 9 mühimmat depo binası, 2 uçak, 2 füze rampası ve 2557 rejime ait asker ve milis. Bizim kan dökülmemesi, can yanmaması, acı yaşanmaması konusundaki hassasiyetimizi, zafiyet veya çekingenlik olarak görenlere gerçek gücümüzü göstermeye daha yeni başlıyoruz. Rejimin verdiği insan ve araç gereç kayıtları sadece bir başlangıçtır.

Rejime gözdağı

İşlerin bu noktaya gelmiş olmasından dolayı gerçekten üzüntülüyüz. Bunun müsebbibi, arkalarına aldıkları güçlerin gölgesini kendi cüsseleri sanarak bize meydan okuyanlardır. Her biri canımızdan birer parça olan askerlerimizin hayatına kast edenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur. Yaşananlardan ibret almayanların, bizi hala tehdit etmeleri akıllarının başlarına gelmediğini işaret ediyor. Şayet bir an önce Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa, bir süre sonra omuzlarının üstündeki o başlar da kalmayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >