Bu tabelalar trafik kazalarını önlüyor

Avustralya'da özellikle uzun ve düz yollarda sürücüyü dinç tutmak için ilginç bir uygulama başlatıldı.

Avustralya'da trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla yollara soru ve cevap levhaları yerleştirildi. Geçen sene 3 bine yakın insanın trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle yeni önlemler alınmaya başladı.

"Soru: Queensland'in en yüksek dağı hangisidir?"
"Soru: Queensland'in en yüksek dağı hangisidir?"

145 km'lik düz yollar sürücüyü uyuşuklaştırıyor

Şoförleri canlı tutmak amacıyla yol kenarlarına bilgi yarışması temelli levhalar koyuldu. 145 kilometre boyunca dümdüz giden yolların sürücüyü sersemlettiğini, uyuşuklaştırdığını ve uykusunu getirdiği belirlenmiş. Bu sorunu çözmek için ise 145 km boyunca dümdüz devam eden yolların kenarlarına soru ve cevap levhaları yerleştirilmiş.

"Cevap: Bartle Frere Dağı"
"Cevap: Bartle Frere Dağı"

Önce soru birkaç km sonra da cevap tabelası

Avustralya Postası'nın haberine göre, trafik kazalarının ana sebebi sürücünün uyuya kalması olarak gösteriliyor. Yolun sıkıcı ve uzun olması uyku getirdiği için şoförler için oldukça tehlikeli bir durum oluşturuyor. Bu işaret tabelaları ise şoförleri uyanık tutmaya yardımcı oluyor ve sonuç hayat kurtarıyor. Sürücüler soruyu okuyor ve cevaplıyor, bir kaç kilometre sonra ise cevabını okuyorlar. Sürücü için eğlenceli olan bu durum aslında onu uyanık tutuyor ve dümdüz yolda uykusunun gelmesini engelliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >