Çağının çok ötesinde bir hayal gücüne sahip olan Jules Verne’yi okumak için çok sebebiniz var

Hayal gücüyle devrinin çok ötesine adını taşıyan yazar: Jules Verne.

Hayatınız boyunca bir kez bile olsa Jules Verne kitabı okuyun. Zaten Fransız yazara ait bir kitap okuduktan sonra Jules Verne bağımlısı olacaksınız. 2 yıl okul tatili yaparken, 80 günde dünyayı dolaşmaya ne dersiniz?
1828’de dünyaya geldi
8 Şubat 1828 yılında Fransa'da dünyaya gelen Jules Verne yazdığı hikayelerle hafızalara kazınmıştır.
1828’de dünyaya geldi 8 Şubat 1828 yılında Fransa'da dünyaya gelen Jules Verne yazdığı hikayelerle hafızalara kazınmıştır.
Neden bu kadar çok seviliyor? 
1800'lü yıllarda yaşamış olmasına rağmen eserleri günümüze kadar gelen ve halen sevilerek okunan Jules Verne peki neden bu kadar çok seviliyor.
Neden bu kadar çok seviliyor? 1800'lü yıllarda yaşamış olmasına rağmen eserleri günümüze kadar gelen ve halen sevilerek okunan Jules Verne peki neden bu kadar çok seviliyor.
Anlaşılır bir dil 
Yazarlığının yanı sıra bir gezgin olan Jules Verne hem çocukların hem de yetişkinlerin rahatlıkla okuyup, anlayacağı bir dil kullanmayı tercih etmiş.
Anlaşılır bir dil Yazarlığının yanı sıra bir gezgin olan Jules Verne hem çocukların hem de yetişkinlerin rahatlıkla okuyup, anlayacağı bir dil kullanmayı tercih etmiş.
Hayal gücü tarifsiz
Ünlü yazar, yaşadığı devrin çok ilerisinde bir hayal gücüne sahipmiş. Jules Verne'nin eserlerinde karşımıza çıkan birçok şey şu anda hayatımızın içinde yer alıyor.
Hayal gücü tarifsiz Ünlü yazar, yaşadığı devrin çok ilerisinde bir hayal gücüne sahipmiş. Jules Verne'nin eserlerinde karşımıza çıkan birçok şey şu anda hayatımızın içinde yer alıyor.
Fantastik öğeler bulunuyor
Eserlerinde fantastik öğelere yer veren Jules Verne kimi zaman bizleri denizlerin altına indiriyor kimi zaman da arşa çıkartıyor.
Fantastik öğeler bulunuyor Eserlerinde fantastik öğelere yer veren Jules Verne kimi zaman bizleri denizlerin altına indiriyor kimi zaman da arşa çıkartıyor.
Dili sürükleyip götürüyor
Jules Verne severler onun eserlerinin bir solukta bittiğini ifade ederler. Kullandığı akıcı dil sayesinde kitaba kendinizi kaptırır gidersiniz.
Dili sürükleyip götürüyor Jules Verne severler onun eserlerinin bir solukta bittiğini ifade ederler. Kullandığı akıcı dil sayesinde kitaba kendinizi kaptırır gidersiniz.
Gerçek dünyaya uyum sağlamak
Kitaptaki karakterlerin yerine kendinizi koyarsınız ve kimi zaman "15 yaşında bir kaptan" olursunuz. Balina peşinde koşarken ya da yerli kabilelerle sohbet ederken; bir anda gerçek dünyaya konsantre olmanız çok zor olabilir.
Gerçek dünyaya uyum sağlamak Kitaptaki karakterlerin yerine kendinizi koyarsınız ve kimi zaman "15 yaşında bir kaptan" olursunuz. Balina peşinde koşarken ya da yerli kabilelerle sohbet ederken; bir anda gerçek dünyaya konsantre olmanız çok zor olabilir.
En kısa zamanda okumalısınız
Şayet şimdiye kadar Jules Verne'nin hiçbir kitabını okumadıysanız bu büyülü yazarın eserlerini anlamanız pek mümkün olmayabilir. O nedenle en kısa zamanda bir Jules Verne kitabı edinin deriz.
En kısa zamanda okumalısınız Şayet şimdiye kadar Jules Verne'nin hiçbir kitabını okumadıysanız bu büyülü yazarın eserlerini anlamanız pek mümkün olmayabilir. O nedenle en kısa zamanda bir Jules Verne kitabı edinin deriz.
Önce kitap sonra film
Ünlü yazarın birçok eseri ise beyazperdeye taşınmıştır. Ancak siz siz olun kitapları okumadan önce bu filmleri izlemeyin.
Önce kitap sonra film Ünlü yazarın birçok eseri ise beyazperdeye taşınmıştır. Ancak siz siz olun kitapları okumadan önce bu filmleri izlemeyin.
Okunması gereken eserler
Jules Verne'nin eserleri; Doktor Ox'un Deneyi, Madenin Esrarı, Dünyadan Aya, Karpatlar Şatosu, Ayın Çevresinde Seyahat, Dünyanın Merkezine Seyahat, Kaptan Grant'ın Çocukları, Dünyanın Ucundaki Fener, Altın Volkanı, Wilhelm Storitz'in Sırrı, Balonla Beş Hafta, Zacharius Usta ve Olağanüstü Öyküler, İnatçı Keraban, Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Ne Altı Var Ne Üstü, Mişel Strogof, Fatih Robur, Dünyanın Hakimi, Edom Frrit Flakk Humburg, Begümün 500 Milyonu, Yüzen Şehir, Kaptan Hatteras'ın Maceraları, İki Yıl Okul Tatili, Bayan Branican, Esrarlı Ada, 80 Günde Devri Alem, Livonya'da Bir Dram, Clovis Dardentor, Chancellor, Bayrağa Karşı, Buzların Sfenksi, Jangada, Kürkler Ülkesi, Üç Rus ve Üç İngiliz'in Güney Afrika Serüvenleri, Piyango Bileti, Çin'de Bir Çinli'nin Başına Gelenler, On Beş Yaşında Bir Kaptan, Meteor Avı, Kip Kardeşler, Macellanya, Gezgin Canbazlar, Deniz Yılanı, Bir Gazetecinin Yolculuk Notları, Tuna Kılavuzu, Yeşil Işın, Denizde Bulunan Çocuk, Kahraman Fenerciler, Roma Kuşatması, İskoçya Seyahati, Robensonlar Okulu, Ablukadan Geçiş, Bounty Asileri, Antillere Seyahat, Yirminci Yüzyılda Paris, Mihracenin Mirası, Budanın İntikamı, Güneye Karşı Kuzey, Fransa Yolu.
Okunması gereken eserler Jules Verne'nin eserleri; Doktor Ox'un Deneyi, Madenin Esrarı, Dünyadan Aya, Karpatlar Şatosu, Ayın Çevresinde Seyahat, Dünyanın Merkezine Seyahat, Kaptan Grant'ın Çocukları, Dünyanın Ucundaki Fener, Altın Volkanı, Wilhelm Storitz'in Sırrı, Balonla Beş Hafta, Zacharius Usta ve Olağanüstü Öyküler, İnatçı Keraban, Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Ne Altı Var Ne Üstü, Mişel Strogof, Fatih Robur, Dünyanın Hakimi, Edom Frrit Flakk Humburg, Begümün 500 Milyonu, Yüzen Şehir, Kaptan Hatteras'ın Maceraları, İki Yıl Okul Tatili, Bayan Branican, Esrarlı Ada, 80 Günde Devri Alem, Livonya'da Bir Dram, Clovis Dardentor, Chancellor, Bayrağa Karşı, Buzların Sfenksi, Jangada, Kürkler Ülkesi, Üç Rus ve Üç İngiliz'in Güney Afrika Serüvenleri, Piyango Bileti, Çin'de Bir Çinli'nin Başına Gelenler, On Beş Yaşında Bir Kaptan, Meteor Avı, Kip Kardeşler, Macellanya, Gezgin Canbazlar, Deniz Yılanı, Bir Gazetecinin Yolculuk Notları, Tuna Kılavuzu, Yeşil Işın, Denizde Bulunan Çocuk, Kahraman Fenerciler, Roma Kuşatması, İskoçya Seyahati, Robensonlar Okulu, Ablukadan Geçiş, Bounty Asileri, Antillere Seyahat, Yirminci Yüzyılda Paris, Mihracenin Mirası, Budanın İntikamı, Güneye Karşı Kuzey, Fransa Yolu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >