Cami saldırganı terörist Türkiye'de nerelere gitti?

Tokat Kalesi'nde 2017 yılında onarım çalışması yapılmıştı.
Tokat Kalesi'nde 2017 yılında onarım çalışması yapılmıştı.

Yeni Zelenda’da 2 camiye düzenlediği terör saldırısıyla 50 Müslümanı şehit eden Brenton Tarrant’ın Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyarette, Tokat’ta Kazıklı Voyvoda'nın kaldığı zindanı, İzmir Selçuk'ta Efes'e ve Meryem Ana Evi'ne gittiği belirlendi. Ayrıca, Tarrant'ın bulunduğu iller arasında Ağrı, Ankara, Edirne, Sivas, Mersin, İstanbul ve Konya'nın da olduğu belirtiliyor.

Yeni Zelenda’da 2 camiye düzenlediği terör saldırısıyla 50 Müslüman’ı şehit eden Brenton Tarrant’ın Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretlerin ilkinde Tokat’ta da kaldığı bilgisine ulaşıldı.

Yenisafak.com'dan Sertaç Aksan'ın haberine göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Tarrant'ın Türkiye'de bulunduğu süreler en ince ayrıntısına kadar inceleniyor.

İstiklal Caddesi ve Yenibosna terör saldırılarının dosyaları yeniden raftan indi

Tarrant'ın Türkiye'de geçirdiği 43 günü en ince ayrıntısına kadar inceleyen, kullandığı hattın hangi baz istasyonlarında sinyal verdiği ve o istasyondaki muhtemel hedef isimleri belirleyen MİT, teröristin Türkiye'de bulunduğu dönemlerle eşleşen terör olaylarını da yeniden en ince ayrıntısına kadar inceliyor.

Yeni Zelandalılar hayatlarını kaybedenlerin anısına meydanlara çiçekler bırakıyor.
Yeni Zelandalılar hayatlarını kaybedenlerin anısına meydanlara çiçekler bırakıyor.
  • Bu kapsamda Marmaris ve Tokat'ın üzerinde özellikle durulduğu kaydedildi.

Tarrant'ın diğer bulunduğu illerin ise Ağrı, Ankara, Edirne, Sivas, Mersin, Tokat, İstanbul, İzmir, Konya olduğu belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere terörist Tarrant'ın yasal yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı ilk dönemin 17-20 Mart 2016 olduğu açıklanmıştı.

Bu dönemde İstiklal Caddesi'nde bombalı bir terör saldırı olmuş, 19 Mart 2016'daki saldırıda 3'ü İsrail biri İran vatandaşı olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı Gaziantep nüfusuna kayıtlı bir DEAŞ militanın gerçekleştirdiği kaydedilmişti.

Terörist Kazıklı Voyvoda'nın esir tutulduğu kaleye gitmiş.
Terörist Kazıklı Voyvoda'nın esir tutulduğu kaleye gitmiş.

17-20 Mart 2016 ve 13 Eylül - 25 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen bu 2 ziyaretin sonuncusunda zanlının Tokat’a geldiği öğrenildi.

Tokat’ta şehir merkezinde bulunan bir otelin 403 numaralı odasında kaldığı öğrenilen teröristin kaldığı otelde ve odasında İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından inceleme yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Tokat Kalesi'ni ziyaret etti

Tarrant’ın Tokat ziyaretinde Eflak Prensi Voyvoda 3’üncü Vlad’ın Fatih Sultan Mehmed Han’ın emri ile 4 yıl boyunca esir tutulduğu ve sürgün hayatı yaşadığı Tokat Kalesi’ni ziyaret ettiği öğrenildi.

Teröristin, İzmir Selçuk'ta Efes Antik Kent'i ziyaret ettiği tespit edildi.
Teröristin, İzmir Selçuk'ta Efes Antik Kent'i ziyaret ettiği tespit edildi.

İzmir'e gitti

Teröristin İzmir Selçuk'ta Efes ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret ettiği burada yaptığı ziyaret sırasında ise kayıt dışı pansiyonlarda kaldığı tespit edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >