Çankaya'da terör zirvesi sona erdi, üç lider ortak açıklama yaptı

Başbakan Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli ile terör saldırılarını ele almak üzere Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Üç lider ortak açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, son dönemde meydana gelen terör saldırılarını görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye davet göndermişti.

Yıldırım, davete olumlu yanıt veren Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile saat 10.30'da Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 2.5 saat süren toplantı sonrası 3 lider ortak açıklama yaptı. Açıklamalar şöyle:

Binali Yıldırım: Terörle mücadele konusu siyaset üstü bir konudur. Partimiz farklı olabillir ama terörle mücadele konusunda kararlılık gerek CHP gerek MHP gerekse de AK Parti'de devam etmektedir. Bu konuda yapılacak her türlü kararda sayın genel başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade etmişlerdir. Terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. Ülkemizin gelecek sorunudur. İçeride ve dışarıda bizim kim ne söylerse bizim için anlamı yoktur. Anlamlı olan birliğimizin zarar görmemesidir. Genel başkanları dinledik, önerileri oldu. Bunları not aldık. Faydalı bir toplantı oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Sayın Başbakan bizleri bilgilendirdi. Terör konusunda siyasi partilerin ortak tavır takınması konusunda uzlaşmamız oldu. Terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı tüm vatandaşlarımızın ortak tavır takınması lazım. Terör bir partinin tek başına çözeceği bir olay olmasının ötesinde tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur.

Devlet Bahçeli: Sayın Başbakan'ın çağrısı üzerine terörle mücadeleyi değerlendirmek üzere yaptığımız toplantı olgunluk içinde gelişmiştir. Siyasi partiler kararlılıkla mücadelenin sürdürülmesini talep etmektedir.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >