Çevik kuvvet otobüsüne bombalı saldırı

Çevik kuvvet otobüsüne bombalı saldırı...
Çevik kuvvet otobüsüne bombalı saldırı...

Adana'nın Yüreğir ilçesinde polis özel harekat servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Adana Valisi, 1'i polis memuru olmak üzere 5 kişinin hafif yaralandığını belirtti. Yetkililer, servis aracının zırhlı olmasının büyük bir faciayı engellediği belirtiyor. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, "Saldırının bir terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada polis otobüsünün geçişi sırasında el yapımı ya da daha farklı bir bombayla saldırı düzenlendiğini kaydetti. Demirtaş, saldırıda yaralananların olduğunu, ancak aldıkları ilk bilgilere göre yaralıların sağlık durumunun ciddi olmadığını bildirdi.

Saldırıda birçok araç zarar gördü - İHA
Saldırıda birçok araç zarar gördü - İHA

Başsavcı: Terör saldırısı olduğu değerlendiriliyor

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, "Özel Harekat Polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında bomba patlatıldı. Patlama sonucu 4 vatandaş, 1 polis yaralandı. Olayda şehidimiz yok. Yaralılardan bazıları tedavi edilip taburcu edildi. Diğer yaralıların durumu hafif. Saldırının bir terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz. Terör savcılarımız ve polislerimiz olay yerindeler. Geniş çaplı inceleme başlattık" dedi.

Çevredeki binalar da bombalı saldırıdan etkilendi - İHA
Çevredeki binalar da bombalı saldırıdan etkilendi - İHA

Belediye Başkanı Karalar: Bomba önceden yerleştirilmiş

Bölgeye terör ekipleri yönlendirildi - İHA
Bölgeye terör ekipleri yönlendirildi - İHA

Muhtemelen bomba önceden de yerleştirilmiş de olabilir. Saldırı olduğu kesin, otobüs olduğu kesin. Yaralılar var. İnşallah şehit haberi gelmez."

Olay yerinde çalışmalar sürüyor

Öte yandan, olayın meydana geldiği bölgede çalışmalar sürdürülüyor.

Olay yeri inceleme ekipleri, polisleri taşıyan araçtaki ve çevredeki incelemesini sürdürürken, bölgede çok sayıda ekip de güvenlik önlemi aldı.

İtfaiye ve ambulans ekipleri de bölgede bekletiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >