Çevre Bakanı Kurum duyurdu: AVM otoparklarına LPG'li araçlar girebilecek

Arşiv
Arşiv

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Otopark Yönetmeliği'nde düzenleme yapıldığını belirterek, muayeneleri yapılan ve uygun olan LPG'li araçların artık AVM otoparklarını kullanabileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kurum, Elazığ depremine ilişkin, "İlk konutlarımızı Sürsürü'de bitirdik, teslimlerini gerçekleştireceğiz. Bu yıl sonuna kadar 8 bini Elazığ'da, 2 bini Malatya'da olmak üzere 10 bin konutumuzu bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi.

Otopark Yönetmeliği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, "Muayeneleri yapılan, uygun olan LPG'li araçlar AVM otoparklarına girebilecek" dedi.

"Türkiye'de dönüşmesi gereken 6,7 milyon konut var"

2012'den bugüne kadar 1 milyon 410 bin konutun dönüşümünün sağlandığını söyleyen Kurum, "Türkiye'de riskli gördüğümüz, dönüşmesi gereken 6,7 milyon konut var. Yaklaşık 1,5-2 milyonu İstanbul'da" dedi

Kurum, "TOKİ bugüne kadar 160 bin konutun dönüşümünü sağladı. İstanbul'da 30 bin konutluk projemiz fiilen devam etmekte. Başladığımız projeyi 1-1,5 yıl içinde tamamlıyoruz" dedi.

LPG'li araç düzenlemesi

LPG'li araçların AVM otoparklarını kullanabileceğini de söyleyen Kurum, "LPG'li araçlar için otopark şartlarını sağlayan AVM'leri ilan edeceğiz. Otoparklar 'LPG'li araçlara uygundur' şeklinde belgelendirilecek" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >