Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: 100 bin sosyal konut için başvuru sayısı 130 bine ulaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi'nde düzenlenen İnşaat Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. 100 Yeni Konut Projesi hakkında bilgi veren Kurum,''Geride bıraktığımız 3 gün içinde 100 bin sosyal konut için başvuru sayısı 130 bine ulaşmıştır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi'nde düzenlenen İnşaat Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 bin Sosyal Konut Projesi'ne ilişkin bilgi verdi, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

100 bin sosyal konuta 3 günde 130 bin başvuru yapıldı

Bakan Kurum, sosyal konut projesine yapılan başvurulara ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

  • "50 bin sosyal konuta 638 bin başvuru gelmişti. Bu çerçevede de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 50 bin olan yıllık üretimimizi, 100 bine çıkaracak adımlarımızı attık. Her proje dahilinde vatandaşlarımız bir başvuru ücreti ödüyorlar ve bu başvuru ücretiyle birlikte de projelerimizin kurası çekildikten sonra bu başvuru ücreti ve süreci detaylı bir şekilde incelendikten sonra sonuca bağlı olarak vermiş oldukları peşinat iade ediliyor. Hak sahipliği noktasında kuradan çıkanlar ve yedekler olarak devam ediyoruz. Her projede almak durumundayız çünkü her projede vatandaşımızın durumu değişebilir, aynı yıl içeresinde ev sahibi olabilir, gelir durumu değişebilir. Her proje için başvuruyu ayrı ayrı almak durumundayız."

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle Türkiye'nin en büyük sosyal konut hamlesini başlattıklarını belirten Kurum, 5 Mart 2019'daki 50 bin Sosyal Konut projesine ise 638 bin başvuru olduğunu söyledi.

Vatandaşlardan çok yoğun talep geldiğini aktaran Kurum, "Cumhurbaşkanımız, konut sayısını artırmamız için talimat verdi. Biz de yıllık 50 bin sosyal konut sayısını, 100 bine çıkararak büyük bir kampanyayı başlattık. Pazartesi itibariyle başvurularımız başladı. Geride bıraktığımız üç gün içinde 100 bin konut için başvuru sayısı, 130 bin ulaşmıştır. Bu, ne kadar talebin olduğunu da açık ve net bir şekilde göstermektedir." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >