CHP milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı

CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında tutuklama kararı çıktı
CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında tutuklama kararı çıktı

MİT TIR'ları davasında hakkında 25 yıl hapis cezası verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklanırken, CHP olağanüstü toplanma kararı aldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiği Berberoğlu'nun kararla birlikte tutuklanmasına karar verdi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası ayrıldı

                                    Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkındaki yargılama devam edecek.
Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası ayrıldı Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkındaki yargılama devam edecek.
CHP olağanüstü toplandı

                                    CHP, Enis Berberoğlu tutuklandıktan sonra Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıdan sonra ilk açıklamayı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan kararı sert bir şekilde eleştirdi.CHP'nin Meclis Genel Kurulunu terk etti CHP'li Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasından sonra CHP'li Özgür Özel Meclis Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Konuşma sonrası vekiller Genel Kurul'u terk etti.
CHP olağanüstü toplandı CHP, Enis Berberoğlu tutuklandıktan sonra Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıdan sonra ilk açıklamayı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan kararı sert bir şekilde eleştirdi.CHP'nin Meclis Genel Kurulunu terk etti CHP'li Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasından sonra CHP'li Özgür Özel Meclis Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Konuşma sonrası vekiller Genel Kurul'u terk etti.
Enis Berberoğlu'nu firari Can Dündar yakalattı

                                    Casusluk sanığı Can Dündar, MİT TIR’larına ait görüntüleri kendisine ‘solcu bir vekilin 27 Mayıs’ta getirdiğini’ yazdı. Harekete geçen savcılık, Dündar’ın HTS kayıtlarını inceledi. Aynı gün onunla buluşan kişinin CHP’li Enis Berberoğlu olduğu ortaya çıktı.Dündar tutuklandığı dönemde hapishanede yazdığı 'Tutuklandık' adını verdiği kitapta konuyu, “27 Mayıs Çarşamba günü öğleden sonra solcu bir milletvekili dostum getirdi görüntüleri. 'Merak ettiğin şey bu flash diskin içinde' dedi..." şeklinde ifade etmişti.
Enis Berberoğlu'nu firari Can Dündar yakalattı Casusluk sanığı Can Dündar, MİT TIR’larına ait görüntüleri kendisine ‘solcu bir vekilin 27 Mayıs’ta getirdiğini’ yazdı. Harekete geçen savcılık, Dündar’ın HTS kayıtlarını inceledi. Aynı gün onunla buluşan kişinin CHP’li Enis Berberoğlu olduğu ortaya çıktı.Dündar tutuklandığı dönemde hapishanede yazdığı 'Tutuklandık' adını verdiği kitapta konuyu, “27 Mayıs Çarşamba günü öğleden sonra solcu bir milletvekili dostum getirdi görüntüleri. 'Merak ettiğin şey bu flash diskin içinde' dedi..." şeklinde ifade etmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >