CHP, Türk adaletine büyük saygısızlık yapmakta

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ katıldığı bayram programında CHP'ye sert çıktı. Bozdağ, CHP'nin devlete ve millete büyük saygısızlık yaptığını ifade etti.

Kurban Bayramı’nı memleketi Yozgat’ta geçiren Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, Yerköy’de AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayram programına katıldı.

Bekir Bozdağ memleketi Yozgat'ta bayramlaşma programına katıldı.

"Adalet yüce bir değerdir, bu yüce değeri yüceltmek hepimizin ortak görevidir"

Programda CHP’nin Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bozdağ, Adalet Yürüyüşünün planlı bir istismar yürüyüşü olduğunu belirterek, "Bu planlı bir mühendislik hareketidir. Tamamen dünya kamuoyunu Türkiye’nin aleyhine yönlendirmek ve Kılıçdaroğlu’nun 2019’a cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde adaylık taşlarını döşemek, onun adaylığını sağlamak maksadıyla yapılan bir siyasal çalışmadır. Türkiye’de hak ve adalet konusu milletimizin tamamı tarafından önemsenen, değer verilen bir konudur. Bütün dünyada da değer verilen bir konudur. Adalet yüce bir değerdir, bu yüce değeri yüceltmek hepimizin ortak görevidir. AK Parti hükümetleri döneminde toplumun devlet imkanlarından aldığı pay, sosyal hukuk devleti olmanın gereği olarak adil bir şekilde Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılmıştır. Baktığınız zaman bizim hükümetlerimizin yatırımlarına Türkiye’nin sadece bir iline, bir ilçesinde veya bölgesine değil her yerde eş zamanlı aynı anlayış içerisinde adımlar atılmıştır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile bayramlaşan çocuklar hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile bayramlaşan çocuklar hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi.

"Adaletsizliğe son veren AK Parti’dir"

Bozdağ, başörtülü birinin öğretmenlik yapması, üniversitede çalışmasının zamanında mümkün olmadığını bunu adalet olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin savunduğunu ifade ederek, "Şimdi Türkiye’de baktığınızda bütün haksızlıklar kaldı mı, kalmadı. Üniversiteler giriş sınavında meslek liselerinin önündeki katsayı engeli adalet diye yıllar yılı savunuldu. Bu milletin evlatlarının neredeyse yarısına haksızlık yapıldı. Yarısına hakkı olmadığı halde fazla bir takım puanlar verildi. Bu da eşitlik adına, adalet adına savunuldu ve CHP tarafından savunuldu. Onların adalet anlayışı bu haksızlıktı. Parlamentoda başörtülü bir milletvekili yoktu. Onların birisi Sayın Merve Kavakçı hanımefendi başörtülü seçildi meclise girdi. Onların adalet anlayışında başörtülü milletvekili meclise giremez, girdiği zaman ona haddini bildirmek lazımdı. Dönemin Başbakanı merhum Ecevit, meclis kürsüsünden ’Bura devlete meydan okunacak yer değildir, Bu kadına haddini bildirin’ diye kükredi. CHP deyince, adalet deyince benim aklıma bunlar geliyor. Her zaman haksızlığa adalet diyen ve haksızlığı savunan mahkeme kararlarıyla da bunun tescilini adalet diye millete anlatan hastalıklı bir anlayış benim aklıma geliyor. Şimdi çalışma hayatında başı örtülü, başı açık ayrımı var mı? Yok. Yüksek öğrenimde ve orta öğretimde başı örtülü, başı açık ayrımı var mı? Yok. Üniversiteye giriş sınavında insanlara haksız engeller ve ayrımcılık var mı. Yok. Geçmişin adalet duygularını rencide eden insanların devlete olan güvenini yok eden ne kadar haksız, eşitsiz gayri adil uygulama varsa tamamına son veren yaklaşımı AK Parti hükümetleri ortaya koymuştur ve adaleti hem hizmetlerde, hem de hayatın her alanında tesis eden adımları hükümetlerimiz atmıştır" şeklinde konuştu

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >