CHP'nin Meral Akşener oyunu

Arşiv
Arşiv

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme operasyonuna alet edilen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran arifesinde de büyük bir tuzağa çekiliyor.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ’nün yargı uzantısı marifetiyle MHP’yi ele geçirme operasyonuna alet edilen Meral Akşener, bir kez daha büyük bir tuzağa çekiliyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın YSK’ya gönderdiği ‘seçime girecek partiler listesinde’ yer almasına rağmen, ‘İyi Parti’ye 15 vekil taransfer eden CHP’nin, Meral Akşener’i devre dışı bırakmak için böyle bir yola başvurduğu ifade ediliyor. Akşener’in Erdoğan karşısında şansı olmadığını bilen CHP’nin, transfer ettiği 15 vekil ile İyi Parti’yi idare edeceği ifade ediliyor.

Abdullah Gül’ü öne çıkaracaklar

Şimdiden Akşener’e ‘çekil’ şantajı yapan CHP’li 15 vekilin cumhurbaşkanı adayı göstermeyecekleri ve Akşener’i ortada bırakacakları konuşuluyor. Bu süreçte seçime girmek için gerekli olan 100 bin imzayı toplama ihtimalinin de imkansız hale geleceği, Akşener’in çekilmek zorunda kalacağı dile getiriliyor. Akşener’i devre dışı bırakan muhalefetin hemen ardından da Abdullah Gül ismini ortaya çıkaracağı vurgulanıyor. Böylece Akşener’in, bir operasyonun parçası olmaktan öteye geçemeyeceği ifade ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >