Çin, Almanya'dan 100 milyon doz COVID-19 aşısı alacak

Arşiv
Arşiv

Çin, Türk bilim insanları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'in geliştirdiği koronavirüs aşısını alacak. Alman biyoteknoloji firması BioNTech ile Çinli bir ilaç şirketi 100 milyon doz aşı için anlaşma imzaladı.

Çin merkezli Shanghai Fosun Pharmaceutical (Fosun Pharma) ile Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech, koronavirüse karşı geliştirilen aşıdan Çin'e temin edilmesi konusunda Çinli bir ilaç şirketi ile anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

İlk etapta 100 milyon doz aşı temin edilecek

Şirketler tarafından yapılan ortak açıklamada, Kovid-19'a karşı mRNA teknolojisine dayanan BNT162 adlı aşıdan Çin'e ilk 100 milyon doz temini için anlaşma imzalandığı belirtildi.

Almanya'dan tedarik edilecek

Shanghai Fosun Pharmaceutical ve BioNTech'in, mart ayında Alman BioNTech'in mRNA tabanlı 'BNT162' aşısının geliştirilmesinde, klinik testlerinin yapılması ve pazarlanmasında Çin'de ortak çalışacaklarını deklare hatırlattı ve Çin'e ilk tedarikin BioNTech'in Almanya'daki üretim tesislerinden sağlanacağı vurgulandı.Öte yandan, şirketler, 24 Kasım'da COVID-19 karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşı için Çin'de 2. aşama klinik denemelerine başladıklarını duyurmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >