Çin Merkez Bankası'nın aldığı karar sanal paralara sert düşüş yaşattı

Bitcoin
Bitcoin

Çin Merkez Bankası’nın ICO faaliyetlerini yasaklaması, başta son dönemlerde yükselişte olan bitcoinle beraber diğer sanal para birimlerini de yasakladı.

Çin yönetimi genel olarak yaptığı bu durumu yine gerçekleştirerek kendi ülke sınırları içerisinde ICO (Initial Coin Offering) faaliyetlerinin yasaklandığını duyurdu. Bunu yapmalarına sebep olarak dolandırıcılığın önüne geçmek olduğunu belirten yetkililer sanal para piyasasında ciddi bir sarsıntıya sebep oldu.

Birçok ülke tarafından sorgulanmaya alınan sistem ICO, ABD’de denetime tabi tutulmuştu. Hatta bunun için üzerinde titizlikle çalışılarak bir yasa çıkarıldı. Bu gelişme en fazla da Çin'de yaşayan ve kripto parası bulunan yatırımcıları etkiledi. Yatırımcılara piyasadan para çektirten karar bir panik ortamını da beraberinde getirdi.

Çin Merkez Bankası’nın kararı öncesi ve sonrası sanal para birimlerinin değerleri ise şu şekilde oldu:

  • Bitcoin – 5000$ / 4160$
    Ethereum – 390$ / 291$
    Bitcoin Cash – 620$ / 480$
    Monero – 122$ / 92$
    Dash – 360$ / 280$
ICO Nedir? ​

                                    Initial Coin Offering’in (ICO) Türkçe karşılığı, Başlangıç Parası Teklifi(Bağışı) olarak karşımıza çıkıyor. Adından da anlaşılacağı üzere ICO ile girişimciler projelerine fon sağlıyor. Yatırımcılar dijital para birimlerini satın alarak hem güvendikleri projeye fon sağlamış hem de yatırım yapmış oluyor. Dünya çapında ICO ile girişimcilerin 1.6 milyar dolara yakın yatırım aldığı ifade ediliyor.
ICO Nedir? ​ Initial Coin Offering’in (ICO) Türkçe karşılığı, Başlangıç Parası Teklifi(Bağışı) olarak karşımıza çıkıyor. Adından da anlaşılacağı üzere ICO ile girişimciler projelerine fon sağlıyor. Yatırımcılar dijital para birimlerini satın alarak hem güvendikleri projeye fon sağlamış hem de yatırım yapmış oluyor. Dünya çapında ICO ile girişimcilerin 1.6 milyar dolara yakın yatırım aldığı ifade ediliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >