Çin'de araştırma yapan DSÖ raporunu açıkladı: Virüs Vuhan'da çıkmadı

Arşiv
Arşiv

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, Çin'de sürdürdüğü koronavirüs araştırmasını tamamladı. Ekip, yarasa ve pangolinlerin virüsü bulaştırdığına dair bir kanıt olmadığını açıkladı. "Aralık 2019'dan önce Vuhan'da koronavirüs olduğuna dair de bir kanıt yok" diyen ekip, virüsün Vuhan'dan önce Çin'in diğer bölgelerinde çıkmış olabileceğini belirtti.

Çin'in Vuhan kentinde koronavirüsün kaynağını araştırmak için bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibinin araştırmasında sona gelindi. Bugün itibarıyla araştırmalarını sonlandırarak Wuhan'dan ayrılmaya hazırlanan ekip, düzenlediği basın toplantısında ulaştıkları bulguları dünyayla paylaştı.

Yeni tip koronavirüsün çıktığı yer olarak düşünülen Vuhan'da haftalardır araştırmalar yürüten DSÖ ekibi, yarasa ve pangolinlerin COVID-19'u insanlara bulaştırdığına dair bir kanıt olmadığını belirterek, "Aralık 2019'dan önce Vuhan'da COVID-19 olduğuna dair de bir kanıt yok" açıklamasını yaptı.


"Laboratuvardan sızmış olma ihtimali yüksek"

DSÖ yetkilileri, virüsün Vuhan'dan önce Çin'in diğer bölgelerinde çıkmış olabileceğini belirtti. Yetkililer öte yandan, virüsün laboratuvardan sızmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >