Çin'de yeni bir virüs ortaya çıktı: Kenelerden bulaşıyor

Arşiv
Arşiv

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken Çin'den korkutan bir haber daha geldi. Ülkede kene ısırığıyla bulaştığı düşünülen 'bunya virüs' nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti, 60 kişinin de enfekte olduğu bildirildi.

Koronavirüs salgınının çıkış noktası Çin'de yeni bir salgın patlak verdi. 'bunya virüs' olarak adlandırılan ve kene ısırığından bulaştığı düşünülen virüs nedeniyle ülkede şu ana kadar 7 kişi yaşamını yitirdi, 60 kişinin de enfekte olduğu belirtildi.

Ateş ve öksürük gibi belirtileri var

Çin'de yeni tip koronavirüs salgınının etkisi devam ederken, şimdi de bunya virüs baş gösterdi. Yılın ilk yarısında ülkenin doğusundaki Jiangsu eyaletinde bunya virüs bulaşan kişi sayısının 37'yi aştığı, daha sonra Anhui eyaletinde de enfekte olan 23 kişinin tespit edildiği aktarıldı. Nanjing kentinde enfekte olan bir kadının ateş ve öksürük gibi belirtiler gösterdiği, yapılan tetkikler sonucunda vücudunda lökosit ve trombosit kaybı görüldüğü ifade edildi. Virüsün Anhui ve Zhejiang eyaletlerinde şu ana kadar toplam 7 can kaybına yol açtığı açıklandı.

İnsandan insana kan ve mukoza yoluyla bulaşabiliyor

SFTS (Şiddetli Ateşli Trombositopeni Sendromu) virüsünün yeni bir virüs olmadığına işaret edilirken, Çin'in 2011 yılında söz konusu virüsün patojenini tespit ettiği belirtildi. Virüsün, bunya virüs kategorisine dahil olduğu aktarıldı. Virologların virüsün insanlara kenelerden geçtiğini düşündükleri, ancak insandan insana kan ve mukoza yoluyla bulaşma olasılığını da dışlamadıkları kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >