CNBC, Pompeo'nun açıklamalarını çarpıttı: İfadelerde 'Türkiye' geçmiyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo konuşma yaptığı sırada görünüyor.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo konuşma yaptığı sırada görünüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, CNBC kanalına verdiği demeçte, Türkiye ile Suriye'nin kuzeyi için varılan mutabakat hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CNBC haber sitesinde, Pompeo’nun direkt olarak Türkiye’yi hedef aldığı iddia edildi. "Trump gerektiğinde Türkiye'ye karşı askeri eyleme geçmeye tamamen hazır" ifadelerinin yer aldığını haberin gerçeği yansıtmadığı görüldü.

● Pompeo'nun askeri müdahale konusundaki açıklamalarının yer aldığı videoda Türkiye'nin adının geçmediği, CNBC'nin haberi yanlış aktardığı ortaya çıktı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye ile Suriye'nin kuzeyinde varılan 120 saatlik mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pompeo, Trump'ın gerektiğinde askeri seçeneği kullanmaya hazır olduğunu söyledi. Ancak CNBC kanalı, haber başlığında "Trump gerektiğinde Türkiye'ye karşı askeri eyleme geçmeye tamamen hazır" ifadelerine yer verdi.

Amerikan CNBC televizyonu Mike Pompeo'nun, "Başkan Trump, ihtiyaç halinde Türkiye'ye askeri harekât yapılması için hazırlıklı" açıklamasını yaptığını belirtse de ifadelerin gerçeği yansıtmadığı kısa sürede anlaşıldı. Pompeo'nun askeri müdahale konusundaki açıklamasında Türkiye'nin adını dile getirmediği ortaya çıktı.

Amerika’nın en çok izlenen haber kanallarının başında gelen CNBC'nin sunucusu Wifred Drost'a konuşan Pompeo'nun açıklamaları çarpıtılarak servis edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görünüyor.
ABD Başkanı Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görünüyor.

Video'da Pompeo'nun, “Savaştansa barışı yeğleriz” dediği duyuluyor. Eğer askeri bir operasyona gerek duyulursa Trump’ın bunun için hazırlıklı olduğu da söyleyen Mike Pompeo bu ifadeleri kullanırken “Türkiye”nin adını dile getirmiyor.

Gazeteci Frost’un sorusu üzerine, Suriye’de daha önce kimyasal silah kullanıldığında da ABD’nin askeri müdahalede bulunduğu ve benzeri bir durumda yine askeri müdahaleye hazır olduğu yanıtını veriyor. Ancak bu yanıtta da Türkiye ifadesi geçmiyor.

Yayının tekrarı izlendiğinde Frost’un sorusuna bölge hakkında genel bir yanıt verdiği anlaşılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >