Çocukları başarıya götüren yol, doğru beslenmeden geçiyor!

Başarı
Başarı

"Çocukları başarıya götüren yol, doğru beslenmeden geçiyor" Uzmanlar doğru ve dengeli beslenmenin beyin faaliyetlerindeki etkisine dikkat çekiyor.

Her konuda olduğu gibi, beslenme sağlık konusunda da oldukça önemli. Tüketilen besinler kişinin gün içindeki enerjisini, tutum davranışlarını, modunu dahi etkiliyor.

Yetişkinlerde olduğu gibi, çocuklar da bu durumdan etkileniyor. Özelikle büyüme çağındaki okul dönemi çocuklarının beslenmeleri, zeka gelişimi açısından oldukça önemli. Onların okulda performanslarını üst seviyeye çıkarmaları, kan şekerini dengeleyip enerjilerini arttırmaları için dengeli, düzenli ve sağlıklı beslenmeleri gerekiyor.

Doğru beslenme, çocuğunuzun günlük performansını arttırıp okul başarısını zirveye çıkaracaktır.

Kahvaltı mutlak öğün!

                                    
                                    
                                    Kahvaltı özellikle okul dönemi çocukları için en önemli öğündür. Kahvaltı eden çocukların zihni açılır ve gün içinde tok kalırlar. Uzmanlar kahvaltıda zihin açan besinlerden yumurta ve süt ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini öneriyor. B grubu vitamin yönünden zengin olan yumurta, günün ilk dopingi olarak tüketilmeli. Aynı zamanda süt, peynir ve diğer süt ürünleri de içerdiği mineraller bakımından, çocuklar için oldukça sağlıklıdır.
Kahvaltı mutlak öğün! Kahvaltı özellikle okul dönemi çocukları için en önemli öğündür. Kahvaltı eden çocukların zihni açılır ve gün içinde tok kalırlar. Uzmanlar kahvaltıda zihin açan besinlerden yumurta ve süt ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini öneriyor. B grubu vitamin yönünden zengin olan yumurta, günün ilk dopingi olarak tüketilmeli. Aynı zamanda süt, peynir ve diğer süt ürünleri de içerdiği mineraller bakımından, çocuklar için oldukça sağlıklıdır.
Beslenme çantasını sağlıkla doldurun

                                    
                                    
                                    Sabah kahvaltı eden çocuklar, bir süre sonra okulda bir şeyler atıştırmak isteyecektir. Hazırladığınız beslenme çantasına atıştırmalık ceviz, fındık, badem koyabilirsiniz. Abur cubur alışkanlığı yerine, B vitamini yönünden zengin sağlıklı kuru yemişler tüketmesi onlar için oldukça sağlıklı.
Beslenme çantasını sağlıkla doldurun Sabah kahvaltı eden çocuklar, bir süre sonra okulda bir şeyler atıştırmak isteyecektir. Hazırladığınız beslenme çantasına atıştırmalık ceviz, fındık, badem koyabilirsiniz. Abur cubur alışkanlığı yerine, B vitamini yönünden zengin sağlıklı kuru yemişler tüketmesi onlar için oldukça sağlıklı.
Süt arası vermeli

                                    
                                    Süt, içerdiği kalsiyum açısından çok zengin olmakla beraber aynı zamanda A, D ve B grubu vitaminleri de içeriyor. Okul çağı çocuklarının büyüme ve gelişimlerine destek olurken aynı zamanda içerdiği çinko sayesinde iştah artırarak bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
Süt arası vermeli Süt, içerdiği kalsiyum açısından çok zengin olmakla beraber aynı zamanda A, D ve B grubu vitaminleri de içeriyor. Okul çağı çocuklarının büyüme ve gelişimlerine destek olurken aynı zamanda içerdiği çinko sayesinde iştah artırarak bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
Kırmızı et zihin açıyor

                                    
                                    
                                    İçerdiği demir ile zihnin açılmasına ve unutkanlığı gidermeye yardımcı kırmızı et, aynı zamanda zengin bir B12 kaynağı. Uzmanlar kırmızı eti taze limon sıkılmış yeşil salata ile tüketmeyi öneriyor.
Kırmızı et zihin açıyor İçerdiği demir ile zihnin açılmasına ve unutkanlığı gidermeye yardımcı kırmızı et, aynı zamanda zengin bir B12 kaynağı. Uzmanlar kırmızı eti taze limon sıkılmış yeşil salata ile tüketmeyi öneriyor.
Tahıllarla dost olmalı

                                    
                                    Tam tahıl unlar ile hazırlanmış ekmek ve kekler, beyaz un içeren gıdalara göre çok daha besleyici özelliğe sahip. B grubu vitaminler, selenyum, demir ve potasyum mineralleri yönünden zengin tam tahıllar; özellikle içerdiği selenyum ile bağışıklık sisteminin en iyi koruyucularından biri.
Tahıllarla dost olmalı Tam tahıl unlar ile hazırlanmış ekmek ve kekler, beyaz un içeren gıdalara göre çok daha besleyici özelliğe sahip. B grubu vitaminler, selenyum, demir ve potasyum mineralleri yönünden zengin tam tahıllar; özellikle içerdiği selenyum ile bağışıklık sisteminin en iyi koruyucularından biri.
Günde 3-4 porsiyon meyve tüketmeli

                                    
                                    
                                    Sodyum, potasyum ve magnezyum bakımından zengin meyvelerin başında gelen muz, çocukların zihinsel yetisini arttırıyor. Meyvelerde bulunan vitamin ve mineraller çocukların zihinlerini açıp, onları hastalıklara karşı koruyor. Özellikle gelişme çağındaki çocuklar günde 3-4 porsiyon meyve tüketmeye özen göstermeli.
Günde 3-4 porsiyon meyve tüketmeli Sodyum, potasyum ve magnezyum bakımından zengin meyvelerin başında gelen muz, çocukların zihinsel yetisini arttırıyor. Meyvelerde bulunan vitamin ve mineraller çocukların zihinlerini açıp, onları hastalıklara karşı koruyor. Özellikle gelişme çağındaki çocuklar günde 3-4 porsiyon meyve tüketmeye özen göstermeli.
Başarıya giden yol "beslenme"den geçiyor!

                                    
                                    Başarıya giden yol sağlıklı bir zihinden ve doğru beslenmeden geçiyor.
Başarıya giden yol "beslenme"den geçiyor! Başarıya giden yol sağlıklı bir zihinden ve doğru beslenmeden geçiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >