Çocuklarının isteğiyle sigarayı bıraktı, bir yılda bidon içinde 7 bin 200 TL biriktirdi

1 yılda 7 bin 200 TL biriktirmeyi başardı.
1 yılda 7 bin 200 TL biriktirmeyi başardı.

Çorum'da çocuklarının isteği üzerine günde 2 paket içtiği sigarayı bırakma kararı alan Bekir Evcioğlu isimli vatandaş, sigara satın almak için harcadığı parayı bir bidon içerisine koymaya başladı. 1 yılda 7 bin 200 TL biriktirmeyi başardı.

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Bekir Evcioğlu, 13 yaşında başladığı sigarayı çocuklarının isteği üzerine geçtiğimiz yıl bıraktı. Evcioğlu, sigaraya harcadığı parayla 1 yılda 7 bin 200 TL biriktirdi.

Bekir Evcioğlu
Bekir Evcioğlu

Edinilen bilgiye göre sigara kullanmaya 13 yaşında başlayan Bekir Evcioğlu (38), çocuklarının isteği üzerine günde 2 paket içtiği sigarayı bırakma kararı aldı. Her gün daha önce sigara satın almak için harcadığı parayı bir bidon içerisine koymaya başladı. Birinci yılın bitiminde bidonu açan Evcioğlu 7 bin 200 TL biriktiğini gördü.

“Maddi ve sağlık açısından zararımı test etmek istedim”

Sigarayı bıraktıktan sonra maddi ve sağlık açısından kayıplarını görmek için kumbarada para biriktirmeye karar verdiğini anlatan Evcioğlu şunları söyledi:

  • "Günlük iki paketten fazla sigara içiyordum. Çocuğum kötü koktuğumu bu yüzden yanımda durmayacağını söyledi. O gün sigarayı bıraktım. Bıraktıktan sonra ne kadar kaybımın olduğunu merak ettim. Maddi ve sağlık açısından zararımı test etmek istedim. Bunun için kumbara yaptım. Günlük iki paket sigara parasını her akşam eve gittiğimde kumbarama atıyorum. Şehir dışına çıktığım zamanlarda, eve döndüğümde şehir dışında kaldığım süre boyunca atmadığım parayı toplu olarak kumbaraya atıyorum. Kumbaramı bir yıl boyunca açmadığım gibi ekstradan da para ilavesi yapmadım"
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >