Çocuklarınızın agresif olma nedeni tükettiği besinler olabilir

Özellikle gelişim çağındaki çocuklar için beslenme düzeni oldukça önemlidir. Yanlış beslenme, çeşitli hastalıklar ve ruh sağlığı sorunlarıyla dahi sonuçlanabilir.
Özellikle gelişim çağındaki çocuklar için beslenme düzeni oldukça önemlidir. Yanlış beslenme, çeşitli hastalıklar ve ruh sağlığı sorunlarıyla dahi sonuçlanabilir.

Paketlenmiş gıdalara dikkat! Uzmanlar, bazı yiyeceklerin çocukları agresif yaptığını ve bu gıdaların tüketimi konusunda dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

Doğru beslenme, çocukların gelişiminde oldukça etkili bir rol oynuyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, çocukların karakter özellikleri dahi beslenmeleriyle doğru orantılı şekilleniyor.


İşte çocuklarınızın agresif olmasına neden olabilecek tehlikeli besinler!

Tüketilirken dikkat edilmesi gereken besinler!

sosis

fıstık

yeşillik

kahve

mantar

patates kızartması

üzüm

sosis

salam

çikolata

cips

dondurma

asitli içecek

hamur işi

dondurulmuş gıda

hazır çorba

krem peynir

makarna

pasta

patlamış mısır

çiğ yumurta

tavuk kanadı

fast food

aşırı şekerli ve yağlı besinler


Isırılarak tüketilen besinlere dikkat!

                                    
                                    Araştırmalara göre, özellikle ısırılarak tüketilen besinler çocukları hırçınlaştırıp agresifleştiriyor.
Isırılarak tüketilen besinlere dikkat! Araştırmalara göre, özellikle ısırılarak tüketilen besinler çocukları hırçınlaştırıp agresifleştiriyor.
Uyku saatine yakın yemek yememeli

                                    
                                    Özellikle 6-10 yaş arası çocuklara yatma saatine yakın bu besinlerin yedirilmemesi gerekiyor.
Uyku saatine yakın yemek yememeli Özellikle 6-10 yaş arası çocuklara yatma saatine yakın bu besinlerin yedirilmemesi gerekiyor.
Akademiden tehlikeli 30 yiyecek listesi 

                                    
                                    Amerikan Pediatri Akademisi, özellikle çocuklar için tehlikeli olabilecek 30 yiyeceği açıkladı.
Akademiden tehlikeli 30 yiyecek listesi Amerikan Pediatri Akademisi, özellikle çocuklar için tehlikeli olabilecek 30 yiyeceği açıkladı.
Tavuk kanadı 

                                    
                                    Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, tavuk kanadı yiyen çocuklar çok daha agresif oluyor.
Tavuk kanadı Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, tavuk kanadı yiyen çocuklar çok daha agresif oluyor.
Kahve 

                                    
                                    Kahve tüketimi erişkinlerde kalp krizi riskini arttırdığı gibi, çocuklarda da  uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor.
Kahve Kahve tüketimi erişkinlerde kalp krizi riskini arttırdığı gibi, çocuklarda da uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor.
Fast food yiyecekler

                                    
                                    Sık sık tüketilen fast food ve kızartmalar damar sertliği, şişmanlık ve kansere neden olabiliyor.
Fast food yiyecekler Sık sık tüketilen fast food ve kızartmalar damar sertliği, şişmanlık ve kansere neden olabiliyor.
Paketlenmiş gıda uyarısı!

                                    Prof. Dr Canan Karatay, "Paketlenmiş hiçbir şey yememeliyiz. Kutuya girmiş meyve suyu karaciğerini yağlandırıyor. Diyetisyenlerin yatacak yerleri yok" açıklamasında bulundu.
Paketlenmiş gıda uyarısı! Prof. Dr Canan Karatay, "Paketlenmiş hiçbir şey yememeliyiz. Kutuya girmiş meyve suyu karaciğerini yağlandırıyor. Diyetisyenlerin yatacak yerleri yok" açıklamasında bulundu.
"Diyetisyenlerin yatacak yerleri yok"

                                    "Eğer bir gıda size çok iyidir deniyorsa, doğal gıda değildir. Biz ne yiyeceğimizi bilmiyor muyuz televizyon mu bize öğretecek bunları... Paketlenmiş hiçbir şey yememeliyiz. Kutuya girmiş meyve suyu karaciğerini yağlandırıyor. Diyetisyenlerin yatacak yerleri yok."
"Diyetisyenlerin yatacak yerleri yok" "Eğer bir gıda size çok iyidir deniyorsa, doğal gıda değildir. Biz ne yiyeceğimizi bilmiyor muyuz televizyon mu bize öğretecek bunları... Paketlenmiş hiçbir şey yememeliyiz. Kutuya girmiş meyve suyu karaciğerini yağlandırıyor. Diyetisyenlerin yatacak yerleri yok."
"Üçüncü öğün sağlıksızdır"

                                    "İbni Sina ne diyor, 2 öğün sağlıklıdır, üçüncü öğün sağlıksızdır. İnsanlarımız ve diyetisyenlerimiz anlamalı artık sık sık yiyin demekten vazgeçmeliler. İnsan vücudu bir yiyeceği 4 saatte ancak hazmediyor. Sık sık yiyince organlar ne yapacağını şaşırıyor. Biz bütün öğünleri birbirine karıştırıyoruz. Bütün organlarımız yağlanıyor. Hareket etmemiz şart hareket olmadan olmuyor, yaş ilerledikçe daha çok hareket gerekiyor. Yürümek çok sağlıklıdır. Kendi temponuzda her gün 20 dakika mutlaka yürüyün. Geç vakit hiçbir şey yemeyin, genelde meyve yeriz ama aslında yememeliyiz. Meyveyi, sabahları posasıyla yiyin."
"Üçüncü öğün sağlıksızdır" "İbni Sina ne diyor, 2 öğün sağlıklıdır, üçüncü öğün sağlıksızdır. İnsanlarımız ve diyetisyenlerimiz anlamalı artık sık sık yiyin demekten vazgeçmeliler. İnsan vücudu bir yiyeceği 4 saatte ancak hazmediyor. Sık sık yiyince organlar ne yapacağını şaşırıyor. Biz bütün öğünleri birbirine karıştırıyoruz. Bütün organlarımız yağlanıyor. Hareket etmemiz şart hareket olmadan olmuyor, yaş ilerledikçe daha çok hareket gerekiyor. Yürümek çok sağlıklıdır. Kendi temponuzda her gün 20 dakika mutlaka yürüyün. Geç vakit hiçbir şey yemeyin, genelde meyve yeriz ama aslında yememeliyiz. Meyveyi, sabahları posasıyla yiyin."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >