Çöpe bıraktığı bebeğini televizyonda görünce vicdana geldi!

Erkek bebek, çöplük kenarına çıplak halde bırakılmıştı. Terk eden anne insafa geldi.
Erkek bebek, çöplük kenarına çıplak halde bırakılmıştı. Terk eden anne insafa geldi.

Adana’da bir hafta önce yeni doğan bebeğini çöplük kenarına çıplak halde bırakan annenin, çocuğunu televizyonda görünce vicdana gelip hastaneye gittiği ve bebeği geri almak istediği ortaya çıktı.

Adana’da geçtiğimi hafta çöplük kenarına çıplak halde bırakılan yeni doğmuş erkek bebeğin annesi, çocuğunu televizyonda görünce insafa geldi. Hastaneye giden annenin bebeği almak istediği ortaya çıktı.

Olay bir hafta önce Seyhan ilçesi, Mestanzade Mahallesi’nde meydana geldi. Çıplak halde bir erkek bebek, bir çocuk tarafından çöplerin yanında bulunmuş, bebeğe mahalleli sahip çıkmıştı.

Minik bebeğe mahalleli sahip çıktı.
Minik bebeğe mahalleli sahip çıktı.


Televizyonda gördü hastaneye koştu

Bebeği çıplak halde çöplerin yanına bırakan anne akşam televizyondan haberleri izlerken bıraktığı bebeği ve onu bulan mahalleliyi ağlarken görünce dayanamayarak vicdan yapıp, hastaneye koştu. Hastanede bebeği bulan anne Z.G. "Bebek benim mecbur kaldım bıraktım" diyerek bebeğini istedi. Ancak görevliler hemen durumu polise bildirdi. Polis hastaneye gelerek Z.G.’yi gözaltına aldı. Bir gün gözaltında kalan kadın adliyeye sevk edildi. Genç kadın savcılıktan serbest kaldı.

"Mahalleli iyi diye oraya bıraktım"

Genç kadın, "Doğum yaptıktan sonra bebeği eve götüremeyeceğim için daha önceden bildiğim Mestanzade Mahallesi’ne götürüp bırakmaya karar verdim. Orada hem güvenlik kamerası olmadığını hem de mahallelilerin iyi olduğunu, bebeğe sahip çıkacaklarını düşünerek oraya bıraktım. Ben bebeği bırakırken beni birkaç çocuk da gördü. Daha sonra eve geldim" dedi.

Erkek bebek, çöplük kenarına çıplak halde bırakılmıştı.
Erkek bebek, çöplük kenarına çıplak halde bırakılmıştı.


"Televizyonda izleyince vicdanım sızladı"

Genç kadın, bir gün sonra ise akşam haberleri izlerken bebeğin bulunduğu haberini gördüğüne dikkat çekerek şunları kaydetti:

  • "Televizyonda bebeğimin mahalleli tarafından bulunduğunu ve hastaneye götürüldüğünü öğrendim. Mahallelinin ağlaması ve bebeği bırakana isyan etmesi bende vicdan yaptı. Hemen hastaneye gittim bebeğimi almak istedim ancak vermediler. Ben mecbur kaldığım için onu sokağa bıraktım. Babası onu kabul etmediği için aileme anlatamayacağımdan bunlar oldu. Çok pişmanım."

Bebeğini terk eden anne, çok pişman olduğunu belirtti.
Bebeğini terk eden anne, çok pişman olduğunu belirtti.

Bebek yuvaya yerleştirilirken, genç kadından örnek alınarak DNA testi yapılacak. Bu test sonucuna göre savcılığın bebeğin anneye verilip verilmemesi konusunda bir karar vereceği öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >