Coronavirüs yayılırken virüs simülasyon oyunu 'en çok indirilenler' listesine girdi

Coronavirüs
Coronavirüs

Coronavirüs, dünyayı virüsle ele geçirmeye odaklanan simülasyon oyunu Plague Inc'in indirme rakamların sıçramasına sebep oldu.

Evlerinden çıkmayan binlerce kişi, salgına dair bilgiler almak için bu simülasyon oyununu oynamayı tercih ediyor.

Oyunculardan bir kısmı, virüsün insanda oluşturduğu psikolojik etkinin üstesinden gelebilmek için bu yolu tercih ettiğinden bahsediyor.

Çin'in Wuhan eyaletinde başlayarak dünya genelinde birçok farklı ülkeye yayılan coronavirüs, şu ana kadar toplamda 80 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

Şirketler, salgının çalışanlar üzerindeki etkisini azaltmak için uyarılar yapıyorlar. Facebook ve Razer'ın ardından Güney Koreli LG de Çin'deki personelin evden çalışabileceğini duyurdu.

Büyük markalar operasyonlarını durdurabilir.

Ayrıca KFC, Pizza Put, Disney, Renault, Peugeot ve Starbucks gibi şirketler de Wuhan'daki güvenlikönlemlerini artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Hatta bazı bölgeler için faaliyetlerin durdurulması söz konusu.

Çin'de salgın sebebiyle evden çıkmayan kişiler, coronavirüs hakkında araştırmaları okuyor ve konuyu yakından takip ediyor. Ayrıca ülkede şu ana kadar hiç olmadığı kadar indirilme rakamına ulaşan Plague Inc bunlardan biri.

Oyundaki amaç dünyayı ele geçirebilecek bir virüs oluşturmak.

Ndemic Creations şirketi tarafından 2012'de hayata geçirilen oyun aslında tüm dünyayı etkisi altına alacak bir virüs geliştirmeyi temel alıyor. Yani oyuncuların dünyayı gele geçirebilecek bir virüs geliştirmesi bekleniyor.

Salgının kontrolalınmasını bekleyen ve evlerinden çıkmayan kişiler de bu oyunu indirmeye ve oynamaya başlıyor. Oyun Çin'in yanı sıra ABD'de de epey ilgi görüyor. Oyunu oynayanların büyük kısmı virüsün psikolojik etkisini azaltmak için bu tip bir yola başvurduklarını belirtiyor.

Geliştirici Ndemic Creations, Twitter'dan yaptığı açıklamada oyuncu sayısında çok büyük bir artış olduğunu ve salgının etkisini görebilmek için birçok kişinin Plague Inc'e yöneldiğini ifade ediyor. Oyunda gerçek olaylardan yararlanıldığı özellikle belirtiliyor. Bu da aslında bir anlamda 'öğretici' anlamı taşıyor. Ama yine de konuyla alakalı kapsamlı bilgileri öğrenmek için Dünya Sağlık Örgütü'nün web sitesine yönlendiriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >