Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Mart'tan itibaren okullar kademeli şekilde açılacak

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köy okullarında eğitim ve öğretimin 15 Şubat'ta başlayacağını belirtirken il bazında eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıkların başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs kısıtlamalarının konuşulduğu Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Köy okullarının 15 Şubat'ta yüz yüze eğitim-öğretimin açılması kararını aldık. 8 ve 12 sınıflarda 1 Mart'ta eğitim-öğretim kademeli olarak başlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Salgın tedbirlerini yeniden gözden geçirdik. COVID-19'un mutasyona uğraması bizim de işimizi zorlaştırıyor. Bu küresel sağlık krizinin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Mart ayından bu yana süren salgın tedbirlerinin ekonomik ve sosyal hayat üzerinde olumsuz etkilerini gayet iyi biliyoruz.

"Köy okulları 15 Şubat'ta eğitime başlayacak"

15 Şubat'ta köy okullarında eğitim ve öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Ancak vaka sayısının artması durumunda tekrar bu eğitime ara verilebilecek.

"Tüm okullar 1 Mart'ta kademeli olarak açılacak"

1 Mart'tan itibaren il bazında vaka durumuna bakılarak eğitim ve öğretime geçilmesine karar verdik. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >