Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daha çok ağlayacaksınız çok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize kurulan tüm kumpasları sahiplerinin başlarına geçireceğiz. Avrupa Parlamentosunda bazı kendini bilmezler, terör örgütünün paçavralarıyla parlamento binasının içinde ağlıyorlardı. Daha çok ağlayacaksınız çok.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa Parlamentosunda bazı kendini bilmezler, istikametini kaybetmiş olanlar paçavraları boynuna takarak, PKK'yı terör örgütü olarak tanıdıkları halde, terör örgütünün paçavralarıyla parlamento binasının içinde ağlıyorlardı. Daha çok ağlayacaksınız çok. Oradan o paçavraları boynunuza takmakla hiçbir yere gidemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Eren Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Bitlis 6.Olağan İl Kongresine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongreye katılan partilileri selamladı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Eren Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Bitlis 6.Olağan İl Kongresine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongreye katılan partilileri selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bitlis İl Kongresi'ne katılarak burada bir konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bitlis'in bizim dünyamızda ayrı bir yeri var. Bugün yürüttüğümüz mücadelede Bitlis'in katkıları çok büyük. 2019'da Bitlis'ten çok daha farklı ve büyük müjdeler bekliyorum. 2019 için şimdiden gece gündüz çalışmaya var mıyız?”

“Ülkemize kurulan tüm kumpasları sahiplerinin başlarına geçireceğiz.”

(AA)
(AA)

“Ortak değerleriniz yoksa millet olamazsınız. Biz milletiz öyle bir milletiz ki yıllarca tüm insanlığa sevgi saygı nedir medeniyet nasıl inşa edilir onu göstermiş bir milletiz. Davanız büyük olunca karşınıza çıkan sorunlar da büyük oluyor. Mücadele amansız olunca size karşı beslenen husumette ona göre oluyor.”

Millet olmak öyle kolay değildir. Köklü bir ortak geçmişiniz ortak değerleriniz yoksa millet olamazsınız. Biz milletiz. Ülkemize kurulan tüm kumpasları sahiplerinin başlarına geçireceğiz. Bugün Türkiye olarak sınırlarımız içinde ve dışında terör örgütleriyle savaşıyoruz. Bu ülkede ne hesap uzmanı Kemaller, ne muhasebeci Kenanlar eksik olur.

“Nasıl sürüngene döndüklerini görüyorsunuz”

“Aslanların sahaya çıktığı yerde çakallara kuyruğunu kıstırıp kaçmak düşer. Daha düne kadar sırtlarını dayadıkları güce güvenerek bu millete meydan okuyan teröristlerin, inleri başlarına geçince nasıl sürüngene döndüklerini görüyorsunuz.

Bu millet böyle bir günde nasıl meydana çıktığını ortaya koymuştur. Bu millete yürek ve bilek gerektiren meselede kimse geri adım attıramaz. “

"Afrin’e doğru ilerliyoruz”

Korkaklar, zafer anıtı dikemezler. Biz 'kork Allah'tan korkmayandan' diyoruz. Onun için dik duracağız, öleceksek bir kere öleceğiz ama onlar her gün ölecekler. Oradaki dağlar hamdolsun alınmaya başlandı. Şimdi Afrin'e doğru ilerliyoruz, az kaldı ama sizin müjdeleriniz onların onurudur, gururudur, heyecanıdır.

“YPG terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla.”

“Türkiye'de bir anamuhalefet var, biri çıkıp diyor ki, PYD bir terör örgütü değildir diyor. Bakıyorsunuz, bir milletvekili çıkıyor Türkiye'nin Afrin'e girişini işgal olarak ifade ediyor. Anamuhalefetin başındaki zata sesleniyorum. Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. Söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. YPG terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. Ama açıklayamayacaksın. Çünkü sen onların Meclisteki temsilcileriyle kol kola dolaşan birisisin.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >