Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde: "Elimizden geleni yapacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan- Arşiv
Cumhurbaşkanı Erdoğan- Arşiv

Deprem nedeniyle İstanbul'daki programını iptal ederek Elazığ'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıkılan binanın enkazı altında hayatını kaybeden anne ile oğlunun cenazesine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İstanbul'daki programını iptal ederek Elazığ'a geçti.

Erdoğan ilk olarak yıkılan binanın enkazı altında kalarak can veren Ayşe Civelek ile 9 yaşındaki oğlu Muhammet Salih Civelek'in cenazesine katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

"Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız"

Cenaze sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Az önce gerek Ayşegül hanım kardeşimiz ve sevgili yavrusu Muhammed Salih'in cenaze namazlarını kıldık. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Bu tür afetler bizler içim imtihan. Biz hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini verdik veriyoruz. Şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Bunu kıyametin tefsiri olarak bilenlerdeniz. Bunu böylece yaşadık. Bu kardeşlerimiz inanıyorum ki Rabbimin cennet müjdesine kavuşanlardan. Biz devlet olarak millet olarak elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek. Enkazları kaldırarak bir diğer taraftan da yıkımların yerine de süratle TOKİ adına adımlarımızı atıp kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Dedikodulara kulak asmayın olumsuz menfi propagandalara kulak asmayın."

Erdoğan'ın deprem bölgesinde incelemelerde bulunması bekleniyor.

Depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Elazığ’da meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremde vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumlarımız gerekli tüm tedbirleri almaktadır. Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Sağlık Bakanlarımızı bölgeye gönderdik.

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, çalışmaları yakından takip ettiğimizin bilinmesini istiyorum. Başta AFAD, Kızılay ve Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızla Milletimizin yanındayız. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >