Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları verdi: 12 gözlem noktası kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'deki güvenli bölgede 12 yeni gözlem noktası kurmayı planlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'deki güvenli bölgede 12 yeni gözlem noktası kurmayı planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada "Suriye'deki güvenli bölgede 12 yeni gözlem noktası kurmayı planlıyoruz. Suriye hükümeti Kuzey Suriye'de hata yaparsa Türkiye yanıt verecektir. YPG 750 kadar DAEŞ militanını serbest bıraktı bunların 195'ini yakaladık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe'de yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Burada ABD ile yapılan ateşkes mutabakatına ilişkin konuşan Erdoğan, "Suriye'deki güvenli bölgede 12 yeni gözlem noktası kurmayı planlıyoruz. Suriye hükümeti Kuzey Suriye'de hata yaparsa Türkiye yanıt verecek. YPG 750 kadar DAEŞ militanını serbest bıraktı bunların 195'ini yakaladık" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Çekilmenin sorumluluğu ABD'de"

Şu anda terör örgütleri henüz çıkmış değil. 120 saati bunun için belirledik. Temenni ediyorum ki 120 saat içerisinde bu işi tamamlamış olalım. YPG'nin çekilmesinin sorumluluğu ABD'de.

Terör örgütü çıktıktan sonra bizim yine burada ABD'nin güçleriyle birlikte yapacağımız çok şeyler olduğuna inanıyorum.

"12 gözlem noktası kurmayı planlıyoruz"

  • Şu anda Tel Abyad ile Rasulayn arası temizlenmiş durumda. Bu bitmiş değil. Süreç devam ediyor. (Güvenli bölgenin denetimi) 12 gözlem noktası kurmayı planlıyoruz.
  • YPG 750 DEAŞ'lıyı serbest bıraktı, 195'ini yakaladık.

"Rejim hata yaparsa yanıt veririz"

Rejim bir hata yaparsa buna yanıt veririz. Biz böyle sürekli hayat boyu bu terör örgütleriyle uğraşacak halimiz yok. Suriye'de de rejim bu terör örgütleriyle mücadelesini verecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >