Cumhurbaşkanı Erdoğan: İçişleri Bakanımızın yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili Açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nice oyunları ve tuzakları bozduğumuz gibi, bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağız. Süleyman Soyluyu hedef alan saldırıların hedefinde güven ortamından duyulan rahatsızlık var. İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız" dedi.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının hedefinde olan Süleyman Soylu için "İçişleri Bakanımızın yanındayız" dedi. Binali Yıldırım'ın oğlu ile ilgili iddiaları da hatırlatan Erdoğan, "Şimdiye kadar nasıl şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek bu tezgahı da Allah'ın izniyle bozacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Suç örgütlerini birer birer çökerttik"

Geçmişte siyaseti ve toplum hayatını yönetecek, yönlendirecek derecede etki sahibi olan suç örgütlerini, 19 yıl boyunca ellerindeki tüm imkanları alarak birer birer çökerttik. Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendinden menkul cafcaflı lakaplarla anılan sözde babaların racon kestiği Türkiye’yi, hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik. Özellikle uyuşturucu suçlarıyla mücadele ederken, kimsenin gözünün yaşına bakmadık. 5 yılda organize suç örgütlerine karşı 1700'e yakın operasyon yapıldı. Dünyada uyuşturucu suçlarına en ağır cezaların verildiği ülkelerin başında Türkiye gelmektedir.

"İçişleri Bakanımızın yanındayız"

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız.

Hedefin İçişleri Bakanımız değil büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası gayretleri olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve onları kullananların siluetlerine bakmak yeterlidir.

Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir.

Arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik saldırılara müsaade etmediysek buna da müsaade etmeyeceğiz. Suç çetelerinin mensuplarını, dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Tıpkı FETÖ’cüler gibi, tıpkı PKK'lılar gibi, bu suçluları da ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız.

Tüm yalan ve iftiralar araştırılıp ortaya dökülecektir.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >