Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konya metrosunun yapımına başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da Mevlana Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Toplam yatırım tutarı 645 milyon lira olan 88 kalem eser ve hizmetin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, Konya'da metro için çalışmalara başlandığının müjdesini verdi. Konya için önemli bir üretim kalemi olan pancar fiyatının ise 235 liradan 300 liraya çıkarılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'daki Toplu Açılış Törenin'de konuştu. Erdoğan'ın Konya'ya metro müjdesi verdiği açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"31 Mart seçimlerindeki rekor destek için şükranlarımı sunuyorum. Konya büyükşehirler arasında Türkiye'de birinci sıraya yerleşmiştir. Yine bu oran AK Parti'nin 15 yıldır mahalli idareler seçimlerinde Konya'da elde ettiği en yüksek destek oranıdır.

Tarımda Konya'yı bir dünya markası haline getirmezsek yarım iş yapmış oluruz.

88 kalem eser ve hizmet açılışı gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Hepsinin de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm bu eser ve hizmetlerin Konyamıza kazandırılmasında emeği geçenleri şahsım milletim adına tebrik ediyorum.

Konya'ya kazandırdıklarımız elbette bunlardan ibaret değildir. Son 17 yılda 51 katrilyon lira yatırım yaptık. Şehir genelinde 8 binin üzerinde derslik inşa ederek 2 devlet üniversitesi kazandırarak, 20 bine yakın yurt yatağı kapasitesi ulaştırarak Konya'nın eğitim alt yapısının adeta yeni baştan kurduk.

  • Konya'da 42 bin kişilik stadyum inşa ettik, eski stadyumu da Millet Bahçesi yapıyoruz.
  • Konya'nın bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden 1141 kilometreye çıkardık.

Şehir hastanemiz 1250 yatak kapasitesiyle ülkemizin en büyük sağlık merkezlerinden birisi olacak. Yapılanlar elbette önemlidir ama asıl yeni hizmetlerin, yeni yatırımların müjdesini vermek istiyorum.

"Konya metrosunun yapımına başlıyoruz"

Hepinizin merakla beklediğini bildiğim ilk müjdemi veriyorum; Konya metrosunun yapımına başlıyoruz. Bu hattın ilk etabının ihalesini Eylül ayında gerçekleştiriyoruz. Metro hattı Konya'nın bugününden ziyade geleceğine yapılan bir yatırımdır.

Pancar alım fiyatını 300 liraya yükseltiyoruz

Geliyorum şimdi bir başka müjdemize, pancar üretimi Konya'nın en önemli gelir kaynaklarından biridir. Şeker kotalarını yeniden düzenleyerek nişasta bazlı şeker oranını yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürmüştük. Bu yıl oranı yüzde 2,5'a kadar indiriyoruz. Böylece çiftçilerimize 1,5 milyon ton ilave pancar kotası sağladık. Bu yıl pancar üretiminde yüzde 11 artış bekliyoruz. Pancar alım fiyatını da bu yıl için ton başına 235 liradan 300 liraya yükseltiyoruz. Hayırlı olsun Allah bereketini versin inşallah.

Erdoğan, Konya'da Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.
Erdoğan, Konya'da Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Konya'ya bir müjdemiz daha var. 2021 İslami Dayanışma Oyunları'nın 5'ncisinin ev sahibi olarak Konya'yı belirledik. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bu büyük organizasyonunun sonuncusu 2017 yılında Bakü'de yapılmıştı. Ülkemiz adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay inşallah Kasım ayında ev sahibi şehir sözleşmesini imzalayacaktır. Tüm bu müjdelerin Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum.

  • Belediyecilik sıradan bir faaliyet olmasının çok ötesinde tam manasıyla bir gönül işidir. Bizler 25 yıldır bu ülkede yepyeni bir belediyecilik modeli belediyecilik anlayışı inşa ediyoruz. Şehirlerimizi gecemize gündüzümüze katarak gönlümüzü de adayarak dönüştürüyoruz.

Belediyelerdeki işçi çıkartmaları

Belediyeleri kazanmayı sadece bir siyasi bir proje olarak görenlerin seçimden sonra ne hale düştüklerini görüyorsunuz. Son seçim kampanyası dönemi boyunca CHP'li belediye başkan adayları ve başlarındaki genel başkanları her konuda attılar tuttular. Ulaşımdan süte, servisten internete her şeyi bedava yapmaktan, belediyelerden ve iştiraklerinden hiçbir işçiyi çıkartmayacaklarına kadar vermedik söz bırakmadılar. Bay Kemal öyle demiyor muydu? Kazandığımız belediyelerde hiçbir işçiyi işten çıkartmayacağız demiyor muydu? Şu anda çıkarıyorlar. Tabi ki bütün bu olaylar karşısında bizim de yapacaklarımız var, üstelik ne diyordu bay Kemal namus sözü diyordu.

Bir de bunu katmerlediler bu adayların bazıları seçimi kazandığında da ahali haklı olarak bu vaatlerin yerine getirilmesini bekledi. CHP'liler ne yaptı dersiniz önce bizim böyle bir sözümüz yok diyerek inkar yoluna gittiler. Önlerine verdikleri sözlerin belgeleri konduğunda ise bunları CHP'nin kampanyasını yapan ajansa sorun dediler. Hep işleri güçleri yalan. Korkarız bu işin ihalesi sonunda genel merkezde veya kampanya karargahında bir çalışanın üzerinde de kalabilir. İstanbul'u sel götürüyor başkan ortada yok. Ankara'da kimsesiz çocuklar sokağa atılıyor başkandan ses yok. Antalya'da, Mersin'de Adana'da yaşanan rezaletleri en iyi orada yaşayan kardeşlerim biliyor.

Karşımızda hiçbir konuda verdiği sözün arkasında duramayan birkaç ay içinde her tarafı lime lime dökülen bir parti ve ekibi bulunuyor. Böylece ne sözün ne belgenin hatta ne de namus üzerine edilen yeminlerin bunların meşrebinde bir hükmü olmadığını görmüş olduk. Demek ki seçim döneminde bir tiyatro oynamışlar. 15 Temmuz gecesi yaşananlara FETÖ ağzıyla tiyatro diyenler asıl tiyatroyu seçim meydanlarında kendileri sergilemişler. Bu tiyatronun senaryosu şu şekilde; Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin ajansı bol keseden vaad edecek adaylar kazanınca da bunların bizimle ilgisi yok diyecek. Bunun adı milleti kandırmaktır, düzenbazlıktır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >