Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya ile anlaşmamızı imzaladık, BM'ye gönderdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul İl Danışma Meclisi'ndeki konuşmasından
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul İl Danışma Meclisi'ndeki konuşmasından

Türkiye ile Libya arasında "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalandı. Bu tarihi anlaşmanın ardından Libya ile Yunanistan arasında ipler gerildi. Yunanistan, Libya'nın Büyükelçisi'ni sınır dışı etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan bu gelişmelerin ardından "Türkiye-Libya arasında mutabakat metnini imzalandım, şimdi de Birleşmiş Milletler'e gönderildi."açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Akdeniz'de) Uluslararası deniz hukuku, uluslararası hukuktan doğan haklarımız neyse sonuna kadar kullanacağız, takipçisi olacağız. Ülkemizin egemenliğini, hukukunu, çıkarlarını, milletimizin ve tüm dostlarımızın haklarını korumak için verdiğimiz mücadelede hep dik durduk, dik durmaya da devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

"Türkiye'yi itip kakamadakları için hırçınlaşıyorlar"

Erdoğan, "Artık eskiden olduğu gibi Türkiye'yi diledikleri şekilde itip kakamadakları, yönlendiremedikleri, yönetemedikleri için hırçınlaşıyorlar. Hırçınlaştıkları için de muvazeneyi kaybediyorlar" şeklinde konuştu.

"Türkiye-Libya arasındaki mutabakat BM'ye gönderildi"

"Türkiye-Libya arasında bir mutabakat metni imzalandı ve bu mutabakat metni ile özellikle de deniz yetki alanlarının sınırlarının daraltılmasına yönelik anlaşma meclisimizden geçti ve ben de imzaladım böylece şimdi de Birleşmiş Milletler'e gönderildi."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >