Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, ortak barış gücünde Rusya ile birlikte yer alacak

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferine değinip "Türkiye, ortak barış gücünde Rusya ile birlikte yer alacaktır. Mutabakat zaptı bu sabah imzalandı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'ın zaferiyle ilgili "İşgal altındaki topraklarının ve Karabağ'ın tamamının kurtuluşu vesilesiyle dostum İlham Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi tebrik ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

"Türkiye Dağlık Karabağ'da bulunacak"

  • Ateşkesin kontrolü ve denetimi için oluşturacağımız Ortak Türk-Rus Merkezi ile ilgili mutabakat zaptı bu sabah imzalandı. Türkiye, anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere bölgede kurulacak ortak barış gücünde Rusya'yla birlikte yer alacak. Azerbaycan'daki 28 yıllık işgal resmen ve fiilen sona ermektedir.
  • Bu merkez, Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan toprakları üzerinde kurulacaktır. Dağlık Karabağ'daki ateşkesin ihlalini önlemeye yönelik tüm tedbirler bu merkez tarafından alınacaktır.

"Sivillerin zarar görmemesi sağlanacak"

Bölgemizde ve dünyada yaşanan değişim sürecinde ülkelerimizi, iki kardeş olarak ele ele vererek birlikte yükseltecek, hedeflerimize birlikte ulaşacağız. Bundan sonra Azerbaycan'la çok daha yakın, çok daha güçlü iş birliği içinde olacak, ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Son çatışmalar boyunca da sürekli yerleşim yerlerini hedef alarak pek çok masumun hayatını kaybetmesine yol açan Ermenistan'ın cinayetlerinin aksine, artık hiçbir sivilin zarar görmemesi sağlanacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >