Cumhurbaşkanı Erdoğan 'vaka artışları' ile ilgili açıklama: Tekrar işi sıkmak durumundayız

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunurken
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunurken

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vaka sayılarındaki artışı gördük. Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız. Bunu keyfi yapmıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Koronavirüs vakalarındaki artışları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde vaka ve ölüm sayılarının arttığını belirtti.

Erdoğan, "Biz biraz gevşetince Ankara İstanbul başta olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. 64-65'e kadar ölüm sayılarının artışı bizler için önem arz ediyor.

Vaka sayılarındaki artışı gördük. Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız. Bunu keyfi yapmıyoruz.

Bilim Kurulu tedbirleri artırmak durumunda. Bizler de gerek toplu taşıma araçlarında olsun, düğün nikah restoran vesaire buralardaki yaklaşımları kararlı hale getirdik.

Aşı çalışmaları sıkı bir şekilde başta TÜBİTAK olmak üzere devam ediyor. Özel sektör bu konuyla ilgili olarak teknoloji sağlık bakanlığımızla devam ediyorlar. Yılbaşından sonra olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'la temaslar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Miçotakis'le görüşme konusunda sıkıntımız yok. Eğer biz Oruç Reis'i çektiysek bunun bir anlamı var. Bu demek değil ki Oruç Reis'in tamir bakım için çekilmesi, sismik araştırmaların durmasıdır. Mısır'la görüşmeler yaparız bunda hiçbir engel yoktur. Ama Yunanistan - Mısır anlaşması bizi üzmüştür" şeklinde konuştu.

Serrac'ın istifası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın istifasınıda yorumladı.

Erdoğan, "Bu hafta heyetler bazında görüşmeler olabilir" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >