Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli aşı için tarih verdi

Yerli aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor
Yerli aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli aşı çalışmalarına değindi, "En geç nisanda uygulama seviyesine getirmiş olmayı planlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Salgının seyrini bir an önce aşağıya çekmemiz gerekiyor. Aldığımız tedbirlerin yol açtığı sıkıntıların farkındayız. Salgının seyrinin önüne geçemezsek daha can acıtı tedbirler uygulamak zorunda kalabiliriz. TMM diye ifade ettiğimiz tedbirlere ne kadar sıkı riayet edersek diğer tedbirlere o kadar az gerek olur.

Yerli aşı Nisan'da hazır

Kendi aşımızla ilgili de önemli bir yere geldik. En geç nisanda kendi geliştirdiğimiz aşıyı da uygulama seviyesine getirmiş olmayı planlıyoruz.Kendi geliştirdiğimiz aşıyı da en uygun şartlarda inşallah tüm insanlığın hizmetine sunmak düşüncesindeyiz.

Türk gemisindeki hukuksuz arama

Rum Yunan tarafının provokasyonlarına Doğu Akdeniz meselesinde daima sabırlı soğukkanlı davrandık. En son bir sivil gemimize Libya'ya insani ihtiyaçları karşılayacak gemimize saldırı oldu. Bunun uluslararası hukukta yeri yok. Sivil mürettebatı taciz ettiler.

"Barışın güvencesi olacağız"

Ülkemizin desteği sayesinde Azerbaycan toprağı olan Karabağ'daki Ermeni işgali sona ermiş, kalıcı çözüme yönelik umutlar ilk defa artmıştır. 30 yıllık gecikmeyle de olsa Karabağ'da Azerbaycan bayrağı dalgalanmaya başlamıştır. Sayın Putin ile görüştüm. Türkiye, Azerbaycan ve Rusya olarak bölgede barışın güvencesi olacağız.

"Bunun da üstesinden geleceğiz"

Milletimizin sağlığıyla birlikte işinin aşının eğitiminin de sorumluluğu üzerimizde. Salgın tedbirlerini buna göre hayata geçirmeye çalışıyoruz. 2021 yılını ülkemiz için kayıpları azaltma ötesinde bir kazanç dönemine dönüştürmeye çalışıyoruz. 83 milyon olarak hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Olağanüstü dönemler olağanüstü çabalar gerektirir. Salgının bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına dikkatimizi dağıtmasına imkan vermeyeceğiz. Nice badireler gibi bunun da üstesinden geleceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >