Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye yanıt: Zulmü gördüğümüz yerde haykıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail'in saldırılarına yönelik sözleri hakkında kendisini kınamasına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Erdoğan bu şekilde konuşmamalı'' diyorlar. Ne yapalım, alkış mı tutalım? Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız. Biz kanayan bir yara gördük mü ciğerimiz yanar" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Temsilci Genç Buluşması ve TRT Spor Yıldız Tanıtım Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar da vardı.

İsrail'in Filistinlileri öldürmesi ve ABD ile olan yakın ilişkilerini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın tepkisini çekti. Bakanlık Sözcüsü Price tarafından yapılan resmi açıklamada, Erdoğan'ın sözlerinin kınanmaya değer nitelikte olduğu belirtilerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve diğer Türk liderleri şiddeti daha fazla kışkırtabilecek sözlerden kaçınmaya çağırıyoruz" denildi.

"Zulmü gördüğümüzde en yüksek eda ile haykıracağız"

Yaptığı konuşmasında bu konuya da değinen Erdoğan, ABD'ye yanıtını şu sözlerle verdi: "2. Dünya savaşından sonra Filistin topraklarında başlayan sürgünleri haydutluklar son haftalarda yeniden zire yapmıştır. yüzlerce masum insan teknolojinin son ürünü ağır silahlarla öldürülüyor. dünyaya hukuk, özgürlük vaazı veren kurumlar ve devletler ise bu zulmü sessizce seyrediyor. Öbür taraftan bize ''Erdoğan bu şekilde konuşmamalı'' diyorlar. Ne yapmalı? Alkış mı tutmalı? Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız. Biz kanayan bir yara gördük mü ciğerimiz yanar."

İstiklal Marşı çağrısı

Sizlerin nezdinizde milletimizin her bir ferdinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu akşam saat tam 19.19'da Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımızla birlikte balkonlarımıza, kapı önlerine çıkıp yürekten gelen bir sesle İstiklal Marşımızı okuyacağız. Bugüne gelene kadar nice tehditlere göğüs geren, nice karanlık senaryoları yırtıp atan milletimiz 19 Mayıs vesilesiyle demokrasiye sahip çıkma azmini tüm dünyaya bir kez daha haykıracaktır." dedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >