Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman Bölge Müdürlüğü Camii'nde kıldığı bayram namazı sonrasında gazetecilere açıklama yaptı. Erdoğan, 28 belediyeye kayyum atanmasına, "Hiçbir belediye teröre destek veremez" yorumunu yaptı.

şte Erdoğan'ın açıklamasından bazı notlar:

Bayramın insanlık için barışa vesile olmasını diliyorum.

Terörle mücadele

"Şu anda tüm asker ve polisimiz hepsi aynı kararlılıkla operasyonlara devam ediyorlar. Hedefimiz ülkede 1. derece huzurun temini noktasında devletin koyduğu kurallara herkesin A'dan Z'ye uymasıdır."

"Bazı medya organlarında 'taraflar' diye bir şeyler kullanılıyor. Devlet, hiç bir zaman terör örgütünü taraf olarak kabul etmez."

Cerablus Operasyonu


"Bizim 90-95 km'lik bir planımız vardı. Bunu Putin ve Obama ile de görüştük. Bunu başaralım dedik. Suriye sınırımız sürekli tehdit altında. Fırat Kalkanı sınırlarımızı tehditten temizleme harekatıdır. Burada bir terör koridoru oluşturmaya gayret eden PYD/YPG var, DAİŞ var. Biz güvenlik koridoru haline getirmeliyiz."

28 belediyeye kayyum

Bir gazetecinin 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili sorduğu soruya Erdoğan, "Geç kalınmış bir adımdır. Belediye Başkanı seçilmek demek, sizin her türlü tasarrufu yapmanız anlamına gelmez. Terör örgütlerine destek veremezsiniz. Siz sadece bölgenizdeki sorumluluk alanınızda altyapı-üstyapıdan tutun, vatandaşa hizmet vermekte mükellefsiniz. Hendek açmak değil belediye başkanının işi. Bunlar devletin imkanlarını dağa gönderdiler. Bunlar tespit edildi. Araçlarla, nerede ne yapıldı görüntülü olarak tespit edildi. TNT taşıyorlar. Bölgede devamlı tehdit unsuru oluşturdular. Bunu hangi belediye yapmışsa bunun bedelini ödemek zorunda. Yargı, tavrını koymuştur. Kararını da vermiştir. Bunların bir kısmı tutukluydu. Artık görevden alma ile başlatılarak buralara atamalar yapıldı. Valilerin üst koordinesinde yönetimler başladı. Belediye bugüne kadar oralardaki halka verilmemiş hizmet verilmiş olacak" yanıtını verdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilgili olarak da Erdoğan, "Çevre düzenlemeleri bittiğinde çok daha güzel olacak. Farklı bir ulaşım kolaylığı getirdi. Çok rahat bir imkan var. Ağır vasıtaların geçişleri burada olmayacak. Bağlantı yolları bittiğinde yeni köprünün kazandıracağı çok şey olacak" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >