Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Boğaziçi Üniversitesi' açıklaması

Boğaziçi Üniversitesi önünde protestolar
Boğaziçi Üniversitesi önünde protestolar

Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi protestolarına değindi. Rektöre yönelik istifa çağrılarına Erdoğan, "Yürekleri yetse cumhurbaşkanı da istifa diyecekler" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantıyla katıldığı il kadın kolları kongrelerine seslenirken de aynı konuya dikkat çekerek "Teröre bulaşanların gözünün yaşına bakmayacağız" diye ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeye değinen Erdoğan, görüşmede yeni anayasa konusunun ele alındığını söyledi.

Ağırlıklı olarak Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestolarına değinen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları, oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak ve bunu bu şekilde kabul etmek mümkün değil. Bu işin başını maalesef siyasetin bir boyutu çekiyor ki dün akşam dağdan beslenenlerin yani HDP'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı ve oradaki gösteriler bunun çok açık net ifadesidir. Aynı şekilde ana muhalefetin başı da var.

Bunlar içerisinde akademisyenler de var. Bu ülke bir hukuk devletidir. YÖK'ün bir yetki alanı var ve tabii cumhurbaşkanının buradaki yetkileri var.

Bundan önce de Boğaziçi'ne iki rektör atadım. Önüme gelen dokuz adaydan biri olan Melih Bey'in atamasını ben yaptım. Yürekleri yetse cumhurbaşkanı da istifa diyecekler.

Osman Kavala'nın karısı da bu provokatörlerin arasında yer alıyor.

ABD ve Avrupa'ya tepki

ABD olayları kınıyor, seçim öncesi olaylardan utanmadılar mı? Zenci vatandaşlarınızı polisleriniz yere yatırıp öldürdüler. Bunun hesabını nasıl verecekler. Yahu Macron sen önce Sarı Yeleklileri çöz. Muhalefet huzurumuzu kaçırmanın peşimde.

Bu işi Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler. Boğaziçi geri gidiyor, tekrar ayağa kaldırma derdindeyiz. Oradaki yavruları teröre peşkeş çektirmeyiz.

HDP'nin CHP ziyareti

Bu gidiş gelişlerin kararını 2023'te millet verir.

Libya'daki Türk askeri

Türkiye' Libya'dan asker çeksin diyor. Macron bu işi öğrenemedi. Türkiye orada keyfinden bulunmuyor. Kendilerinin işgal ettikleri Mali'den gelenler var. Türkiye bir yere barış için gider. Libya davet etmiştir ve bu davet üzerine biz orada bulunuyor.

"Teröre bulaşanların gözünün yaşına bakmayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından partisinin Adıyaman-Edirne-Erzurum-İzmir-Kırşehir-Mersin-Osmaniye 6'ncı olağan il kadın kolları kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

"Öğretmenlerin yüzde 60'ı, üniversitelerdeki akademik kadroların ve yargı mensuplarının yarıya yakını kamudaki toplam istihdamın yüzde 40'ı kadınlardan oluşuyor. Kadınların iş gücüne katılımı yüzde 31'i geçti. Kayıt dışı çalışan kadınlarımızın sayısı yarı yarıya azaldı.

Kadınlarımızdan kendi haklarına ve başarılarına sahip çıkmalarını istiyorum. Şayet kadınlarımızın çoğunluğunun desteğini yanımızda tutmayı sürdürürsek, Allah'ın izniyle AK Parti'nin yükselişinin önüne kimse geçemez.

Geçmişin zaferlerini nasıl birlikte yazdıysak, büyük ve güçlü Türkiye'yi de inşallah birlikte inşa edeceğiz. Bu partide kimse cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa maruz kalmaz, kalamaz. Bu partide kimse kökeninden dolayı ayrımcılığa maruz kalmaz, kalamaz. Bu partide kimse sahip olduğu kültürel çeşitlilik sebebiyle ayrımcılığa maruz kalmaz, kalamaz.

Kadın kollarımızda görev alan, gönüllü çalışan her bir kardeşimiz, ilmik ilmik ülkenin geleceğini işlediğini şekillendirdiğini unutmamalıdır.

Türkiye olarak maruz kaldığımız saldırılara karşı koyup, geleceğimize güvenle bakabilmemizi aile yapımızın sağlamlığına borçluyuz.

Ailelerimiz bizim için çok kutsaldır. Batı dünyası aile kurumunu yıktığı için temellerinden sarsılıyor.

Son dönemde İstanbul'daki hadiselerde örneklerini gördüğümüz şekilde zihni ve kalbi olarak ülkesiyle milletiyle değerlerimizle bağı kopmuş bir kesimin varlığına üzüntüyle şahit oluyoruz. Teröre bulaşanların gözünün yaşına bakmayacağız.

Ailelere çağrı

Boğaziçi Üniversitesi'nde kısmı bir azınlık rektörün odasını işgale yelteniyor. Dışardan tahriklerle böyle bir oyuna geliyorlar. Kimler var bu işin içinde. Ana muhalefet partisinin İstanbul İl Başkanı kadın var. Sinsi oyunu bozmak için üzerine eğilmemiz gereken yer ailedir. Aileler çocuklarına sahip çıksın."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >