Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan boykot çağrısı: Fransız ürünleri almayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'un İslam'a yönelik tepki çeken açıklamaları sonrası Fransız malları için boykot çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletime sesleniyorum, sakın Fransız markalarını satın almayın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam'a yönelik tepki çeken açıklamaları sonrası Türk milletine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız mallarına boykot çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Fransa'da yaşananlar, işte Almanya'da yaşananlar. Bütün bunlar dünyanın gözü önünde oluyor. Batı, özellikle Hıristiyan dünyasına sesleniyorum. Musevilere sesleniyorum. Her şeyden önce insanız. Bizim dinimizde Hıristiyan olmak suç değildir. Aynı şekilde Musevi'ye de sahip çıkıyoruz. Fransa'da Müslümanlara bir zulüm varsa, hep birlikte oraya da sahip çıkalım diye, buradan dünya liderlerine sesleniyorum. Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığının veba gibi, toplumlara sirayet ettiğini görüyoruz. Evler, okullar hemen her gün ırkçıların ve faşist grupların saldırısına maruz kalıyor.

Milletime sesleniyorum. Fransa'da Türk markalı mal satın almayın deniyorsa, milletime sesleniyorum, Fransız markaları asla satın almayın.

"Batı'da Müslüman olmak imkansız hale geliyor"

Gün geçmiyor ki Kuran'ı Kerim'i hedef alan bir alçaklıkla karşı karşıya kalmayalım. Fransa'nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşviki ile bu saldırılar yapılmaya başlandı. Birçok batılı devlette Müslümanlara yönelik hukuksuzluklar sıradan hale gelmiştir. Irkçı terörizm. Siz gerçek manada Nazi'nin zincir halkalarısınız. Günümüzde Batı'da Müslüman olmak giderek imkansız hale geliyor. FETÖ gibi örgütler en üst düzeyde korunurken samimi müminler dışlanmakta.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >