Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hafter'e tepki: Önce evet dedi, sonra kaçtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'da dün yapılan Libya görüşmesine değinerek, masadan kalkan Hafter'e tepki gösterdi ve "Önce evet dedi, sonra kaçtı" ifadelerini kullandı. İdlib'deki ateşkes sürecine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Verilen sözlerle sahadaki durum arasında büyük farklar var. Gerekirse harekatlar kaldığı yerden sürer" uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'deki ateşkes için "Verilen sözlerle sahadaki durum arasında büyük farklar var" dedi. Erdoğan, "Gerekirse harekatlar kaldığı yerden sürer" uyarısında bulundu. Moskova'da dün yapılan Libya görüşmesine değinen Erdoğan, masadan kalkan Hafter'e tepki gösterdi, "Önce evet dedi, sonra kaçtı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Suriye'de rejimin ateşkesi bozma girişimlerini gerekirse bizzat engelleriz"

Geçtiğimiz günlerde Rus muhataplarımızla görüşmelerimiz neticesinde İdlib'de yeni bir ateşkes ilanında başarılı olduk. Bundan önceki ateşkesleri bozan hep rejimdi. Bu defa durum farklı. Siyasi sürecin ilerlemesini engellemeye çalışan rejimi kan döken eylemlerinden vazgeçirmek herkesin sorumluluğu.Gerekirse rejimin ateşkesi bozma girişimlerini bizzat önlemekte kararlıyız.

"Libya'da yaşananlara göz yumamayız"

Libya harita üzerinde uzak gözükebilir ama bizim için uzak bir yer değildir. Osmanlı'nın önemli bir parçası olmuştur. Libya ile derin tarihi ve sosyal bağlarımız vardır. Kimse bizden ülkemizden yardım isteyen Libyalı kardeşlerimize sırtımızı dönmemizi bekleyemez. Bu ülkede darbeci Hafter'e tabi olmayan kardeşlerimiz var. Hafter onları yok etmek istiyor. Hafter'in etnik temizliğe tabi tuttuğu Osmanlı bakiyesi Köroğlu Türkleri de var. Hafter onları da yok etmenin peşinde. Libya'daki ecdad torunlarına sahip çıkmak görevimiz. Amacımız Libya'daki tüm kardeşlerimize karşı sorumluluklarımızın farkındayız.

Halife Hafter
Halife Hafter

"Hafter önce 'evet' dedi, sonra kaçtı"

  • Türkiye ve Rusya olarak başlattığımız inisiyatifle epey gayret gösterdik. Dün Moskova'da yapılan görüşmelerde Trablus hükümeti yapıcı tavır gösterdi. Buna rağmen darbeci Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmdı. Önce evet dedi sonra Moskova'yı terk etti, kaçtı. Bundan sonrası sayın Putin ve onun ekibine ait. Biz sözmüzün arkasında durduk, ama darbeci Hafter masayı terk etti. Sürdüğü şartlar gerçek yüzünü gösteriyor. Ateşkesi reddetmesi bizi hiç şaşırtmadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >