Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollandalı siyasetçiye tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisiyle ilgili skandal paylaşımda bulunan Hollandalı siyasetçi Geert Wilders'e "Milletvekili müsveddesi, haddini bil. Faşizm sizin kitabınızda var" diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Malatya 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisiyle ilgili skandal paylaşımda bulunan Hollandalı siyasetçi Geert Wilders'e tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Macron kontrolden geçmesi lazım"

Milletimizin değerlerine savaş açanlar kimi zaman darbeler kimiz zaman da ekonomik krizlerle dışarıdan destek almışlardır. Başka ülkelerde de benzer süreçler yaşandı. Bu ülkelerde kendi, tarihine husumet besleyen yönetimler nedeniyle felaketlere şahit olduk. Şu an Fransa'nın başındaki zat şaşırmış yatıp kalkıp Erdoğan'la uğraşıyor. Sen önce kendine bak. Bu bir vaka. Hakikatten kontrolden geçmesi lazım.

"Faşizm sizin kitabınızda var"

  • Bir de Hollanda'da bir milletvekili müsveddesi var. O da kakmış bizimle ilgili bir şeyler yazıyor. Bir defa haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Faşizm bizim kitabımızda yok. Faşizm sizin kitabınızda var. Bizim kitabımızda ne faşizm ne Nazizim var. Biz sosyal adaletle yol yürüyoruz.

ABD'nin yaptırım tehditlerine tepki

Bazı Amerikalılar İlham Aliyev kardeşime "Sizin yanınızda Türkiye var, gerekirse yaptırım uygularız" diyor. Siz kiminle dans ettiğinizin farkında değilsiniz. Yaptırımın neyse geç kalma. "S-400'leri geri gönderin" dediniz. Biz kabile devleti değiliz. Biz Türkiye'yiz. Ben İHA'yı da SİHA'yı da Akıncıyı da yapmaya muvaffak olan grubumuzu tebrik ediyorum.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >