Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya açıklaması: Hafter'in masaya oturacak kabiliyeti olamaz

Libya Başbakanı Sarrac, Cumhurbaşkanı Erdoğan
Libya Başbakanı Sarrac, Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Libya Başbakanı Sarrac, Beştepe Külliyesi'ndeki görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'daki son duruma ilişkin "Hafter'i bir kenara koymak mümkün değil gibi bir anlayışla yaklaşım gösteren devlet başkanları var. Onlara tekrar hatırlatıyoruz. Hiçbir zaman Libya halkının sorunları ile ilgilenmeyen bir kişinin bu konuda masaya oturacak bir temsili kabiliyeti de olamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Fayiz es-Sarrac ile görüşmesinin ardından düzenlen ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Libya'yı yalnız bırakmadık bırakmayacağız"

Ziyaret Türkiye ile Libya arasındaki bağı bir kez daha göstermiştir. Libya'yı bu zor günlerde yalnız bırakmadık. Libyalı kardeşlerimizi asla lejyonerlerin darbecilerin insafına bırakmayacağız. Sayın Sarrac ile Libyalı kardeşlerimizin barış ve refahına katkı yapacak bir görüşme gerçekleştirdik. Libya bir an önce istikrara kavuşmalıdır.

"Darbeci Hafter'in temsil kabiliyeti yok"

  • Çözüm ancak Birleşmiş Milletler himayesinde ve Libyalıların öncülüğünde yürütülecek bir çalışma ile elde edilebilecektir. Darbeci Hafter'in saldırılarına rağmen sayın Sarrac düzeyli bir tutum takınmıştır. Açık söylüyorum bir kez daha söylüyorum. Darbeci Hafter diyorum. Tabi Hafter'i bir kenara koymak mümkün değil gibi bir anlayışla yaklaşım gösteren devlet başkanları da var. Onlara tekrar hatırlatıyoruz. Hiçbir zaman Libya halkının sorunları ile ilgilenmeyen bir kişinin bu konuda masaya oturacak bir temsili kabiliyeti de olamaz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >