Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Okulların tatili uzayacak mı?' sorusuna yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından koronavirüs tedbirlerine ilişkin bir video paylaştı. Tüm kurum ve kuruluşların çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların tatil edilmesiyle ilgili "Bilim Kurulu uzatılmasında fayda var diyorsa ona uyalım, çünkü işin ehli onlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs ile ilgili tedbirleri eşgüdümlü çalışmalarla değerlendirdiklerini bildirdi. Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletimizin hizmetinde mesaimiz devam ediyor. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyor, adımlarımızı eşgüdüm içerisinde atmayı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.


Okullarda tatil uzayacak mı?

Okulların tatilini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile değerlendiren Erdoğan, "Uzaktan eğitimin teknolojisi mevcut ama geliştirmek suretiyle hareket edeceğiz. Okulların tatili ile ilgili süreci Bilim Kurulu ile de bir görüşün. Uzatılabilir de, uzatılamayabilir de. İşin ehli onlar. Bilim Kurulu uzatalım derse uzatalım. Uzatmayalım derse uzatmayalım." dedi

"Doğalgaz ve elektrik kapatılamaz"

Erdoğan'ın sosyal medya hesabından yayınlanan videoda fatura ödemeleri ile ilgili konu da değerlendirildi, Erdoğan, "Faturaların ödenmesinin ertelenmesini görüşmek faydalı olabilir. Böyle bir karar alınabilir. Doğal gaz ve elektriğin kapanması durumu olamaz. Devlet sosyal bir devlettir. Bu konuda kararlıyız. Sosyal devlette böyle bir adım atılamaz." dedi.

"Yurtdışına mal kaçırandan hesap sorarız"

Yurt dışına mal kaçıranların yaptırıma çarptırılacağını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

Ürünleri yurt dışına değişik kanallarla kaçıranlara bunun hesabını sorarız. Ülkemizin içinde fahiş fiyatlarla satanlara da bunun hesabını sorarız. Turizmde 14 günde geri ödemesi konusu, Hazine ve Maliye Bakanlığı da, Turizm Bakanlığı da sürekli görüşüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >