Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Volkswagen'e 'Passat' jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti kurmaylarına Passat kullanmaları konusunda talimat verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti kurmaylarına Passat kullanmaları konusunda talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Volkswagen’in Manisa’da 943,5 milyon liralık şirket kurmasının ardından dikkat çeken bir talimat verdi. Erdoğan, AK Parti MYK toplantısı sonrasında, parti kurmaylarına araçlarını Volkswagen’in Passat modeliyle değiştirmeleri için talimat verdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Volkswagen grubuna ait MAN anonim şirketine Akyurt ve Çubuk'ta münferit yatırım yeri tesis edilmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Resmî gazetede yayınlandı" açıklamasında bulundu. Öte yandan, önceki gün yapılan Ak Parti MYK toplantısının ardından AK Partili yöneticilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Volkswagen firmasına 'jest' olarak 19 parti kurmayının arabasını Passat’a çevirmesi talimatı verdiği bildirildi.

Kamuda Passat kullanılmasına özen gösterilecek

Hürriyet'in haberine göre, Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı fabrika yatırımının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bundan sonra kamuda da Passat kullanımına özen gösterilmesini istediği dile getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda da İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’ya “Volkswagen’in yatırımından sonra biz de sizin taksilerin tamamını Volkswagen’e çeviririz.” dediği öğrenilmişti.

  • 5 bin kişi istihdam edilecek
  • 2020 yılında yapımına başlanması, 2022 yılında da faaliyete geçmesi planlanan fabrika 1,4 milyar euro yatırımla kurulacak. Yılda 300 bin araç üretilmesi planlanan tesiste yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilecek. Manisa’da kurulacak fabrika, Alman otomotiv devinin dünya genelindeki 123’üncü fabrikası olacak. Söz konusu fabrika, son 20 yıldır Türkiye’de otomobil üretmek için sıfırdan kurulan ilk tesis olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >