Cumhurbaşkanı sel bölgesinde: Kastamonu, Bartın ve Sinop afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğle saatlerinde sel bölgesine geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğle saatlerinde sel bölgesine geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine gitti. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapacağız. Kastamonu, Bartın ve Sinop'u da afet bölgesi ilan ediyoruz" dedi.

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu 'nun Bozkurt ilçesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidereceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Devlet olarak elimizden geleni yapacağız"

"Bu felakette birçok vatandaşımız mağdur oldu. Sizi selamlamadan geçmeyim dedim. Bizler Allah'ın izniyle bu afetleri aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapacağız.

Hep söyleriz ya küllerimizden yeniden ayağa kalakacağız. Bu millet hiçbir zaman çömelmedi, bu devlet hiçbir zaman yıkılmadı. En kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidereceğiz."

"Hep birlikte buradayız"

İçişleri, Ulaştırma, Çevre ve Şehircilik Bakanı hep birlikte buradayız ve yerinde değerlendirme yapacağız. Diğer bölgelere yine bakan arkadaşlarım var. Milletvekilli arkadaşlarımızla beraber bölgedeyiz. Buralardaki tespitleri yaptıktan sonra da adımlarımızı atacağız. Teşekkür ediyorum, sizleri Allah’a emanet ediyorum.


"Sel bölgesindeki sıkıntılar teker teker gideriliyor"

Mağdur durumda olanların yüzde 95'ini kurtardılar. Allah göstermesin aksi olabilirdi. Bu öyle her kişinin karı değil. Er kişinin karıdır. Ben askerimizin, polisimizin bu operasyonda görev alan tüm kardeşlerimizi alnından öpüyorum. Onları tebrik ediyorum. O operasyon bizi rahatlattı. Gözlerimiz yaşlı olarak kadın, erkek, çocuk demeden sepetin içerisinde o yeni doğmuş yavrunun kurtuluşu herhalde gözlerimizi yaşartmıştır değil mi? Demek ki bizim böyle görevli kardeşlerimiz var. Onların bu gayretleri başarının sırrı olmuştur. Selden etkilenen Ayancık Devlet Hastanesi'ndeki hastaların tamamı başka hastanelere nakledilmiş veya evlerine ulaştırılmıştır. Öğrenci yurtları hazır tutulmaktadır. Yolların ve köprülerin hasar görmesi sebebiyle ulaşımı aksayan yerler için alternatif güzergahlar için karayollarımız çalışmaktadır. Elektrik kesintisi yaşayan yerlere enerji akışı için çalışmalar sürüyor. Su kesintisi yaşanan yerlerdeki altyapı onarım çalışmaları da hemen başlatılmıştır. Haberleşmenin kesintisiz sürmesi için mobil istasyonlar gönderilmiştir.

Üç il afet bölgesi ilan edildi

Hasar tespit çalışmaları üç ilde 120 ayrı ekiple yürütülmektedir. Kredi desteğinden vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri devreye almış durumdayız. Kurumlara ilk etapta ihtiyaçları olan ödenekler hemen gönderilmiştir. Evleri yıkılan vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturmak için hemen kolları sıvıyoruz. Mağdur olan vatandaşlarımızın zararlarının telafisi içinde çalışmalara başladık.

Can kayıpları dışında her türlü kaybı telafi edecek güce sahiptir bunda endişeniz olmasın.

Bu arada diğer afet bölgelerinde de ifade ettiğim gibi aynısını söylüyorum genel hayata etkili afet bölgesi olarak burayı da ilan ediyoruz. Kastamonu, Bartın ve Sinop.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >