Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Deliller toplanmadan enkazlar kaldırılmayacak

Deprem çok sayıda binayı yıktı
Deprem çok sayıda binayı yıktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Sahada arama kurtarma amacıyla 34 bin 717 personelimiz var. Bütün güçleriyle çalışmaya devam ediyorlar" dedi. Fuat Oktay, "Deprem bölgesinde deliller toplanmadan enkaz kaldırılmayacak" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Sahada arama kurtarma olarak 34 bin 717 personelimiz var. Bütün güçleriyle çalışmaya devam ediyorlar. Bugün olabildiğince Hatay'a yoğunlaşmış durumdayız. En kısa zamanda tüm 10 ilimizde ve tüm ilçelerimizde bu çalışmayı tamamlarız. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Belirli bir süre daha devam edeceğe benziyor. Onun için ısrarla hasarlı olan, yıkılacak olan binalardan uzak durulmasını talep ediyoruz.

Hasar tespitle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 6 bini aşkın hasar tespitle ilgili personelimiz hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Asıl önemli olan az hasarlı ve hasarsız binaların bir an önce tespit edilmesi. Bir taraftan da arama kurtarma çalışmaları devam ederken arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı enkazların temizlenmesi söz konusu. Deprem bölgesinde deliller toplanmadan enkaz kaldırılmayacak.

Hatay Havalimanı onarımı tamamlandı

Afet bölgesinden 400 bin vatandaşı hava yoluyla tahliye ettik. Havalimanlarımızı son derece aktif kullanıyoruz. Hatay Havalimanı vardı oranın bakım onarım çalışması devam etti bugün de tamamlanmış durumda. Şu haberi de sizinle paylaşabiliriz uçaklarımız havalimanına inmek üzere. Çadır ihtiyacı fazla biliyoruz. Türkiye'de var olan stoklar tamamen sahaya yönlendirildi. Bölgede kurulan çadırlar çadırkentler ve konteyner kentlerin kurulum işlemleri de devam ediyor.

GSM operatörleri bir ay ücretsiz

10 bin 600 ton odun ve 2 bin 100 ton kömür sahaya sevk edilmiş durumda. Haberleşmeyle ilgili de bölgede genelde haberleşmenin sağlanmasıyla ilgili sıkıntı çekilen bazı bölgelerimiz oldu. Biz bu operatörlerle de görüşerek bir karar aldık. GSM operatörleri Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone bir aylık depremin olduğu andan itibaren tüm görüşmeleri ücretsiz sağlayacaklardır. Burada çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >