Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nde hedef '5 milyon kitap'

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin içinde 5 milyon kitap yer alacak.
Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin içinde 5 milyon kitap yer alacak.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yer alan ve 7 gün 24 saat hizmet verecek olan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin içinden paylaşılan bazı fotoğraflar görenleri büyüledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında el yazması Kuran bağışladığı kütüphane kısa süre içerisinde hizmete açılacak. Kütüphane 5 milyon kitaba ev sahipliği yapacak.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yer alacak olan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi içerisinde 5 milyon kitap bulundurmayı hedefliyor. Kitapların büyük bir kısmı devir ve bağış yoluyla sağlanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan da kütüphaneye bir Kuran bağışladı. İçerisinde binlerce kitabı barındırması beklenen kütüphaneye Şili'den de kitap geldi. Ayrıca geçtiğimiz ay vefat eden yazar Mehmed Şevket Eygi tüm kitaplarını kütüphaneye hibe etti.

Açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, '' Malum zengin bir kütüphanesi vardı ve kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bizim kütüphaneye hibe etti. Tabloları vesaire hepsini'' dedi. Cumhurbaşkanı ayrıca, Hem kendi eserlerini hem de kütüphanesindeki eserleri gençliğin ve milletin emrine amade kılmasından dolayı Eygi'ye şükran borçları olduğunu söyledi.

7 gün 24 saat açık

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yer alacak olan kütüphane 7 gün 24 saat halka hizmet verecek. İçinde 5 milyon kitap bulunduracak olan kütüphane dünyanın en büyükleri arasında yer alacak.

Türkiye'de kütüphanecilik adına önemli bir adımın atılacağı ve kaynak olarak binlerce kitabın yer alacağı kütüphane sosyal açıdan da oldukça donanımlı. Kütüphanenin içinde Restoran, kafe, cep sineması ve 2 bin 400 araçlık otopark da bulunacak.

Kütüphanenin içinde eski ve yeni kitaplar yer alacak
Kütüphanenin içinde eski ve yeni kitaplar yer alacak

Fotoğrafları paylaşıldı

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin içerisinden görüntülerin yer aldığı fotoğraflar Hikmet Timur tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. Paylaşılan kareler görenleri büyülerken kütüphanenin de büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >