DAEŞ pilotları yanıltmak için tank ve zırhlı araç maketi yapmış

DAEŞ'in hava saldırılarından korunmak ve hedef şaşırtmak için Musul'da yaptığı ahşap tank, zırhlı araç ve silahları ele geçiren Irak güçleri şaşkınlığını gizleyemedi.

Irak ve Suriye'de karadan ve havadan kıskaca alınan DAEŞ terör örgütü mensuplarının özellikle saldırılardan korunmak ve hedef şaşırtmak için ilginç taktikleri başvurdukları belirtildi.

Bölgedeki internet sitelerinin haberlerine göre, savaş bölgelerinde kullandıkları araçları tekerleklerine kadar zırh ile donatan DAEŞ'in, hava saldırılarından korunmak ve hedef şaşırtmak için Musul'da yaptıkları ahşap tank, zırhlı araç ve silahlar ele geçirildi.

Uzaktan bakıldığından gerçeğinden ayırt edilemiyor
Musul yakınlarında bir depoda ele geçirilen ve ahşaptan tank, zırhlı araç ve silahlar uzaktan bakıldığında gerçeğinden ayırt edilemiyor. Şehrin belli bölgelerine bu araçların yerleştirilerek uçaklara hedef şaşırtıldığı bildirildi.


Savaş uçaklarının şaşırtmak için kullanıldığı belirtilen ahşaptan yapılmış askeri araç maketlerinin yanı sıra sahada kullandıkları araçları ise silahlı ve roketli saldırılara karşı demir zırh ile donattıkları ifade edildi.

Araçlarda, sadece sürücünün görebileceği küçük bir alan boş bırakılırken, araçların tekerleklerine kadar demir zırh ile donatıldığı bildirildi.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >