Daha az kakao : Nutella gizlice tarifini değiştirdi

Nutella
Nutella

Gıda üreticisi Ferrero markasının en çok sükse yapan çikolata kreması Nutella üretiminde ufak bir değişiklik yaptı.Hamburgtaki Tüketiciyi Koruma Örgütüne göre ise Nutella artık hem daha açık renkli hem de tadı değişti.

Nutella'nın palmiye yağından sonra ikinci bir tartışma konusu açtığı düşünülüyor.

Fark edilir ölçüde değişti
Test edilen kişiler ise Ferrero markasının uzun süredir ilk defa bu kadar bariz bir şekilde Nutella’nın tadını değiştirdiğini söylediler.
Fark edilir ölçüde değişti Test edilen kişiler ise Ferrero markasının uzun süredir ilk defa bu kadar bariz bir şekilde Nutella’nın tadını değiştirdiğini söylediler.
Oranların sıraları değişti
Süt tozu oranı 8,7 oranındayken 7,5 oranına düştü. 

Kakao oranı artık en üst sıralarda değil en altta yer alıyor.
Şeker oranı 55,9 dan 56,3’e çıktı. 

Yağ oranı 31,8’den 30,9’a düştü.

 Çok tartışılan Palmiye yağının oranı ise belli değil.
Oranların sıraları değişti Süt tozu oranı 8,7 oranındayken 7,5 oranına düştü. Kakao oranı artık en üst sıralarda değil en altta yer alıyor. Şeker oranı 55,9 dan 56,3’e çıktı. Yağ oranı 31,8’den 30,9’a düştü. Çok tartışılan Palmiye yağının oranı ise belli değil.
Daha az Kakao ve daha fazla süt olduğu için rengi daha çok açılan Nutella, hala şekerli ve yağlı bir krem çikolata.
Daha az Kakao ve daha fazla süt olduğu için rengi daha çok açılan Nutella, hala şekerli ve yağlı bir krem çikolata.
Neden Kakao ve Şeker miktarı tam belirtilmiyor ? 
Nutella tarifini her zaman gizli tutmuştur.Paketlerin üzerindeki İçindekiler listesinde ağırlığı oranınca baştan aşağı malzemeler yazsa da tam olarak kaç gram olduğu belirtlmiyor.Malzemelerin sırasının değişmesi içindeki Kakao-Süt oranının da değiştiğini gösteriyor.
Neden Kakao ve Şeker miktarı tam belirtilmiyor ? Nutella tarifini her zaman gizli tutmuştur.Paketlerin üzerindeki İçindekiler listesinde ağırlığı oranınca baştan aşağı malzemeler yazsa da tam olarak kaç gram olduğu belirtlmiyor.Malzemelerin sırasının değişmesi içindeki Kakao-Süt oranının da değiştiğini gösteriyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >