Darbe günü ve sonrasında, ehlinin eli öpülesi 7 meslek

15 Temmuz gecesinden 10 Ağustos’a kadar meydanları boş bırakmayan halkın yanı sıra, her türlü ihtiyacı görüp hizmet veren meslekleri ve çalışanlarını da unutmadık. Bir alkış ve tebrik de onlar için.

Tam 27 gece devam etti demokrasi nöbetleri. Bir çağ açıp bir çağ kapamış bu halk genciyle, yaşlısıyla, işçisiyle, patronuyla yeniden bir tarih yazdı. Susayınca sucusu yetişti, yürüyemeyince otobüs şoförü. Bakalım halkın içinden olan ve demokrasi nöbetlerinin olmazsa olmazı bu meslekler nelermiş.
Polisler

                                    
                                    15 Temmuz gecesi ve sonrasında halkın yanında omuz omuza bulunan polislerimiz, meydanları doldular yüzlerce insanın çantalarını ve üstlerini tek tek arayarak büyük bir sabır kahramanlığı gösterdi. Bu zor vazifeyi ifa ederken yüzlerinden gülümseme ise eksik değildi.
Polisler 15 Temmuz gecesi ve sonrasında halkın yanında omuz omuza bulunan polislerimiz, meydanları doldular yüzlerce insanın çantalarını ve üstlerini tek tek arayarak büyük bir sabır kahramanlığı gösterdi. Bu zor vazifeyi ifa ederken yüzlerinden gülümseme ise eksik değildi.
Su satıcıları

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sesimiz kısılana kadar söylediğimiz marşlardan sonra gözlerin aranılan kişisi oldular. Enerjimiz bittiğinde yetiştiler, su değil adeta hayat verdiler.
Su satıcıları Sesimiz kısılana kadar söylediğimiz marşlardan sonra gözlerin aranılan kişisi oldular. Enerjimiz bittiğinde yetiştiler, su değil adeta hayat verdiler.
Kamyoncular

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Darbe girişiminin simgelerinden Şerife Boz'un kullandığı kırmızı kamyon, bu millet için artık bir idoldür. Bununla beraber Ankara'da bayraklarla donatılmış 50 kamyonun oluşturduğu konvoy da hafızalardan silinecek gibi değil.
Kamyoncular Darbe girişiminin simgelerinden Şerife Boz'un kullandığı kırmızı kamyon, bu millet için artık bir idoldür. Bununla beraber Ankara'da bayraklarla donatılmış 50 kamyonun oluşturduğu konvoy da hafızalardan silinecek gibi değil.
Çöpçüler

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Meydanlarda tonlarca yemek, litrelerce su tüketildi bunun bir de çöpleri oldu tabi. 27 yoğun ve yorgun geceden sonra hiçbir sabah o tıklım tıklım meydanları kirli görmedik. Yerde yemek artıkları, içecek şişeleri görmedik. Bu durum nöbetlerin en çok takdir edilen kısmıydı.
Çöpçüler Meydanlarda tonlarca yemek, litrelerce su tüketildi bunun bir de çöpleri oldu tabi. 27 yoğun ve yorgun geceden sonra hiçbir sabah o tıklım tıklım meydanları kirli görmedik. Yerde yemek artıkları, içecek şişeleri görmedik. Bu durum nöbetlerin en çok takdir edilen kısmıydı.
Otobüs şoförleri

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Her gün iş dönüşü bir vazife bellediği nöbetlere, azim ve gayretini kaybetmeden devam eden insanımıza bir yardımeli de otobüs şoförlerinden geldi. Belli noktalardan, sayısız seferlerle insanları meydanlara taşıyan, sabahlara kadar süren nöbetlerde halkın güvenle evlerine dönmelerini sağlayan otobüs şoförlerini de unutmayacağız.
Otobüs şoförleri Her gün iş dönüşü bir vazife bellediği nöbetlere, azim ve gayretini kaybetmeden devam eden insanımıza bir yardımeli de otobüs şoförlerinden geldi. Belli noktalardan, sayısız seferlerle insanları meydanlara taşıyan, sabahlara kadar süren nöbetlerde halkın güvenle evlerine dönmelerini sağlayan otobüs şoförlerini de unutmayacağız.
Çaycılar

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Aziz milletimizin zaman mekân fark etmeksizin içebileceği tek içeceği. Biz bir yudumuyla tatmin olacakken çaycı abilerimiz sallama çay bile içirmediler. 27 gece boyunca semaverlerle demlenen çay aşkına vatan sizden de razıdır.
Çaycılar Aziz milletimizin zaman mekân fark etmeksizin içebileceği tek içeceği. Biz bir yudumuyla tatmin olacakken çaycı abilerimiz sallama çay bile içirmediler. 27 gece boyunca semaverlerle demlenen çay aşkına vatan sizden de razıdır.
Bayrak satıcıları

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Mehter marşları çalarken ellerimiz ne zaman bayrak arasa yetiştiler imdadımıza. Adeta şanlı bayrağımızın hayat bulmuş haliydiler.
Bayrak satıcıları Mehter marşları çalarken ellerimiz ne zaman bayrak arasa yetiştiler imdadımıza. Adeta şanlı bayrağımızın hayat bulmuş haliydiler.
Motorcular

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Şimdiye kadar yolda görünce düzeni bozdukları, çok ses çıkardıklarını düşündüğümüz motorcular artık zihnimizde gerçek manasını kazandı. Darbe gecesi motorlarıyla halkın yardımına koşan hız tutkunları, 7 Ağustos'ta yapılan tarihi Yenikapı mitinginde Kenan Sofuoğlu ile beraber büyük bir grup halinde birlik ve beraberliğimiz pekiştirdi.
Motorcular Şimdiye kadar yolda görünce düzeni bozdukları, çok ses çıkardıklarını düşündüğümüz motorcular artık zihnimizde gerçek manasını kazandı. Darbe gecesi motorlarıyla halkın yardımına koşan hız tutkunları, 7 Ağustos'ta yapılan tarihi Yenikapı mitinginde Kenan Sofuoğlu ile beraber büyük bir grup halinde birlik ve beraberliğimiz pekiştirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >