Deepwater Horizon'da gerçekleşen petrol sızıntısı deniz canlılarını olumsuz etkiledi

Meksika'daki petrol sızıntısı canlıların mutasyon geçirmesine neden oldu.
Meksika'daki petrol sızıntısı canlıların mutasyon geçirmesine neden oldu.

Deepwater Horizon’da gerçekleşen petrol sızıntısı sonrası bölgede mutant türler ortaya çıktı. 1800 metrede gerçekleşen sızıntı sonrasında ortaya çıkan canlıların eksik organlara sahip olduğu belirtildi.

Deniz seviyesinin 1800 metre altında yer alanDeepwater Horizon'da petrol çıkarılıyor. Ancak yaşanan petrol sızıntısı deniz canlılarını olumsuz etkiledi. Kimyasala maruz kalan canlılar mutasyon geçirdi.

Normalden farklı gözükmüyorlar

Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısı deniz canlılarına zarar verdi. Kimyasala maruz kalan canlılar mutasyon geçirdi. Bu canlıların yapı olarak normalden çok farklı gözükmemesine rağmen eksik organlara sahip olduğu belirtildi.

Bunun dışında bir kıskacı gereğinden fazla büyümüş ve bir yandaki ayakları diğerlerinden daha az olan, deforme olmuş canlılar kameralara takıldı.

Mutasyona uğrayan bir yengeç
Mutasyona uğrayan bir yengeç

Sızıntının etkilerinin hala hissedildiği bölgede kalıcı hasar meydana gelmiş olabileceği söylendi.

Canlıların ortaya çıkışı 2010 yılına ait olabilir

Petrol sızıntısı sonrası mutasyona uğrayan canlıların ortaya çıkışı yeni değil. bu sızıntı 2010 yılında Meksika körfezinde gerçekleşmişti. 2017 yılında bölgedeki hasarı ölçmek isteyen araştırmacılar, Atlas Obscura adlı bir keşif gerçekleştirmişti. Keşifte toplanan verilerin incelenmesi, rapor haline getirilmesi ve açıklanması oldukça uzun sürdü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >